Död man hittad i lägenhet i Avesta

Publicerad

En man har hittats död i Avesta, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen påträffades i en lägenhet i centrala stan i dag på morgonen.

Tre personer har anhållits misstänkta för vållande till annans död.

Det var på tisdagsmorgonen som polisen hittade en man död i en lägenhet i centrala Avesta. Polisen misstänker att mannen, som är i 40-årsåldern, har bragts om livet och har inlett en förundersökning om misstänkt våldsbrott

"Omständigheterna kring dödsfallet var så pass oklara att en förundersökning gällande misstänkt brott inleddes", skriver polisen på sin hemsida.

– Tekniker är på plats för en brottsplatsundersökning, säger Lars Elfvén, stationsbefäl på polisen i Avesta.

Kända av polisen

Under tisdagen greps tre personer av polisen misstänkta för vållande till annans död. De har alla anhållits av åklagaren som skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden.

Två av de anhållna är födda på 1970-talet och en är född på 1950-talet. Alla tre är kända av polisen sedan tidigare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag