Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Död man hittad i Gävle – misstänkt mord

En man hittades död i Gävle under tisdagskvällen.
Foto: Roger Nilsson

En man i 25-årsåldern har hittats död utomhus i Gävle.

Polisen utreder mord, och en person har anhållits.

– En stor polisresurs jobbar med ärendet och vi har inlett en särskild händelse med anledning av det det misstänkta mordet, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid polisen i region Mitt.

Larmet om att en livlös man hittats utomhus i stadsdelen Söder i Gävle kom vid 22-tiden på tisdagen. 

Polisen ryckte ut till platsen, i ett bostadsområde, och kunde konstatera att mannen var död och hade skador som pekar på att han har utsatts för brott.

– Det är en privatperson som anträffar den döde mannen, säger Jonas Eronen.

Platsen där mannen hittades död spärrades av för en teknisk undersökning.  Polisen har utfört flera förundersökningsåtgärder, bland annat förhör.

– Man jobbar på med informationsinhämtning.

Flera våldsbrott på kort tid

• Den 30 oktober skadades en man vid en skottlossning vid centralstationen i Gävle. Den 24-årige mannen som mördades i lördags greps först som misstänkt, men släpptes sedan.

• Den 29 oktober hittades en man svårt knivskuren på Rådhustorget.

• Den 26 oktober hittas en 16-årig pojke död på en gångbro i Sandviken – skjuten till döds.

En person anhållen

Gävle har plågats av flera skottlossningar den senaste tiden. För två veckor sedan sköts en man ihjäl i stadsdelen Sätra. Det var det fjärde våldsdådet på mindre än tio dagar i Gävleområdet.

Är detta också en skjutning?

– Det vet vi inte än. Vi vet att han har skador som tyder på att han har blivit utsatt för ett brott. Vilken typ av skador har vi inga uppgifter om, säger Jonas Eronen.

– Det man kan säga än så länge är att det skett inom ramen av en kriminell miljö, säger Jonas Lindgren, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral, till GD.

På onsdagen meddelade polisen att en person anhållits misstänkt för mord. Personen greps under natten, och är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

– Det är fortfarande tidigt i utredningen och det råder förundersökningssekretess. Utredningen kommer fortsätta med förhör, brottsplatsundersökning och insamling av bevismaterial, säger kammaråklagare Birgitta Fernlund, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.