Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Docenten: Därför åt jag upp hennes läpp

Foto: Hasse Holmberg / Scanpix

Docenten tänkte ta sitt liv med kaliumcyanid. Men först ville han straffa sin unga hustru eftersom han var övertygad om att hon hade bedragit honom.

I förhör berättar 52-åringen hur han skar bort hennes läpp och åt upp den.

– Jag ville inte döda henne. Jag vill att hon lider livet ut och förstår vad hon har gjort, säger han.

Rättegång blir den 3 juli.

Frun hade flera gånger berättat att hon ville skiljas. När hon kom hem från en resa var docenten säker på att hon varit borta med sin pojkvän. Det slog slint för honom. I förhör berättar han hur han attackerade hustrun med en kniv.

– Först tog jag en kniv, men den var inte tillräckligt vass. Sedan tog jag en skalpell som man använder i kirurgi. Sedan satte jag mig på henne. Hon var vaken. Jag sa till henne att jag inte tänkte döda henne, men att jag måste straffa henne. Jag tog hennes läppar som jag skar av och åt upp.

Syftet var att förstöra den 32-åriga hustrun så att hon aldrig skulle kunna kyssas igen. Mannen befarade dock att sjukhuspersonal skulle försöka att sy tillbaka läppen. Han ville försäkra sig om att den var borta för alltid - och åt upp den direkt efteråt.

– Jag fick tanken spontant. Jag tänkte, jag ska göra av med den. Jag är vetenskapsman, jag har väldigt hög IQ. Jag har problemlösningsförmåga på en sekund.

Hemlig självmordsplan

Docenten hade även en hemlig självmordsplan. I förhör berättar han att han tänkte ta sitt liv med kaliumcyanid – "KCN". Preparatet var, enligt docenten, i form av små kristaller i pulverform. Han berättade också att det fanns kvar i hans lägenhet i södra Stockholm. Ett annat alternativ som han funderade på var att ta bilen och köra in i en vägg.

– Jag tänkte även på andra alternativ. Jag ville inte att det skulle se ut som självmord, utan en olyckshändelse för att det handlade om heder, berättar han.

Rättegång nästa tisdag

Efteråt hjälpte docenten sin fru att tillkalla polis.

– Den känslan jag har just nu är att jag tycker synd om honom. Jag kanske bara har ärr i ansiktet men han har förlorat hela livet, säger hustrun i förhör.

Docenten åtalades i fredags, misstänkt för synnerligen grov misshandel.

Rättegången inleds den 3 juli i Södertörns tingsrätt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!