Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

DNA-testet avslöjade vem Eves pappa egentligen var

Eve Wiley fick veta att personen hon trodde var hennes biologiska pappa inte var det.
Foto: Shutterstock
Nu vill hon ändra lagen i Texas.
Foto: Dallas Morning News/Youtube

I fjorton år hade Eve Wiley, 31, en nära relation med den man som donerat sin sperma och sades vara hennes biologiska pappa.

Men ett DNA-test vände upp och ned på hela hennes värld då det visade sig att en helt annan person var pappan, skriver Dallas Morning News.

Amerikanska Eve Wileys, 31, föräldrar hade svårt att bli gravida och tog hjälp av en spermadonator och efter fem misslyckade inseminationsförsök blev Eves mamma, Margo Williams, gravid.

Som 16-åring fick hon reda på att hennes föräldrar tagit hjälp av en spermadonator.

Eve Wiley fick reda på att hennes föräldrar tagit hjälp av en spermadonator genom att läsa ett mejl som hennes mamma fått.
Foto: Dallas Morning News/Youtube

– Min mamma var skolsköterska så jag kollade igenom hennes mejl för att hitta något skvaller om någon i mitt gäng, säger Eve till Dallas Morning News och fortsätter:

– Så hittade jag mejlen från donatorbanken och insåg att det var mig det skvallrades om.

DNA-testet avslöjade hemligheten

Då Eves pappa gick bort när hon var sju år gammal bestämde hon sig för att kontakta sin biologiska pappa och kom då i kontakt med en man vid namn Steve Scholl som var spermadonatorn.

Eve och Steve utvecklade snabbt en riktigt ”pappa-dotter”-relation.

– Jag kallar honom för pappa och vi säger ”Jag älskar dig”, säger Eve till Dallas Morning News.

Men då Eve bestämde sig för att göra ett DNA-test vändes hela hennes värld upp och ned.

– Min mammas fertilitetsläkare använde sin egen sperma, i stället för den spermadonator som mina föräldrar hade valt ut, utan deras vetskap, säger Eve till Dallas Morning News.

Eve vill nu att fertilitetsbedrägeri ska räknas som sexuellt övergrepp.
Foto: Dallas Morning News/Youtube

Eve var den som fick berätta för sin mamma, som inte heller hade någon som helst aning, om upptäckten och de två bestämde sig sedan för att ta kontakt med läkaren – som erkände att Eve var hans dotter.

– Det är som att börja om från början, det är svårt, säger Eve.

Hon bestämde sig sedan för att ta allting vidare rättsligt och fick då till sin förvåning veta att detta inte var olagligt i den amerikanska delstaten Texas, USA – vilket hon nu vill ändra på.

Eve har besökt över 20 lagstiftningskontor för att trycka på förslaget att ändra lagen i Texas så att fertilitetsbedrägeri ska räknas som sexuellt övergrepp.

– Det är otroligt viktigt att skydda sårbara personer. Du spenderar mycket tid med dessa doktorer och du litar mycket på dem, säger Eve till Dallas Morning News.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.