DNA från kvinna
hittat på bomben

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Dzjochar Tsarnajev.

För två veckor sedan festade Dzjochar Tsarnajev, 19, i sin studentkorridor med sina kurskamrater.

Nu får han mat genom en lucka i ett rum på tre gånger tre meter, skriver CNN.

Samtidigt kommer uppgifter om att man hittat DNA från en kvinna på en av bomberna – och att man nu utreder om det kommer från Tamerlan Tsarnajevs änka.

Delar av en av bomberna som sprängdes i Boston.
Foto: Foto: FBI

Dzjochar Tsarnajev, som misstänks ligga bakom bomberna under Boston marathon, är enligt John Colautti, talesperson vid Federal Medical Center Devens, inlåst i en cell med en storlek på ungefär tre gånger tre meter.

Rummet har en ståldörr, en lucka där Dzjochar Tsarnejav får mat – och ett fönster där vakterna kan övervaka honom, skriver CNN .

Klarar av att prata

Tsarnajev klarar nu av att prata och har talat med personal vid Federal Medical Center, där han befinner sig i en del av byggnaden som har extra säkerhetsfunktioner.

Sjukhuset har för tillfället 1 044 intagna och personalen går regelbundna rundor för att titta till Tsarnajev som nyligen förflyttats dit från ett sjukhus i Boston.

Tsarnajev har talat med personalen om sitt hälsotillstånd, men om han har pratat med personer som har med utredningen av bombdådet att göra kan inte talespersonen John Colautti kommentera.

Men frågan är nu om Dzjochar och hans bror Tamerlan, som dog under polisjakten, agerat utan medhjälpare.

Wall Street Journal uppger att polisen har hittat DNA från en kvinna på minst en av bomberna som användes i dådet.

Samarbetsvillig

Det är oklart var spåren kommer ifrån, det kan till exempel vara från ett affärsbiträde som sålde material som användes i bomben.

Men polisen uppges även utreda om DNA-spåren kommer från Tamerlan Tsarnajevs änka, Katherine Russell.

En poliskälla uppger för Wall Street Journal att polisen på måndagen hämtade in DNA från Katherine Russell för att jämföra med bombspåren.

Katherine Russells advokater uppger att hon gör allt hon kan för att samarbeta med utredarna.

Federal Medical Center Devens

Federal Medical Center Devens är en anläggning som tar hand om manliga förbrytare som behöver särskild vård och längre medicinsk eller psykiatrisk sjukvård.

FMC Devens ligger i norra delarna av centrala Massachusetts, ungefär sex mil väster om Boston och tre mil norr om Worcester, vid en nedlagd militärbas vid Fort Devens.

Källa: http://www.bop.gov/locations/institutions/dev/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.