Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurögon skickade till ukrainska ambassader

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba uppmanar till förhöjd säkerhet på landets ambassader runtom i världen.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Insats utanför ukrainska ambassaden i Madrid tidigare i veckan.
Foto: CHEMA MOYA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Madrid.
Foto: CHEMA MOYA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Flera ukrainska ambassader har fått paket innehållandes blodiga djurdelar, som ögon, skickade till sig, rapporterar Reuters som hänvisar till Ukrainas utrikesdepartement.

Enligt myndighetsuppgifterna ska paket, dränkta i en färgad och illaluktande vätska, skickats till Ukrainas ambassader bland annat i Ungern, Nederländerna och Italien.

Den senaste tiden har flera brevbomber upptäckts i Spanien vilket fick flera av ambassaderna, bland annat i tjeckiska Brno, att misstänka att det kunde röra sig om en sprängladdning. 

Men efter närmare inspektion stod det klart att de innehöll ”blodiga djurdelar” och inte sprängämnen, rapporterar tjeckiska tidningen Lidovky.

Byggnader evakuerades

Tjeckiska polisen skriver på Twitter att man tog misstanken på stort allvar.

”Vi kontrollerade försändelsen med röntgen. Tillsammans med räddningstjänsten evakuerade vi byggnaden och närmaste omgivningen, bland annat ett dagis”, skriver de.

På grund av paketen har Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba uppmanat till förhöjd säkerhet på landets alla ambassader, skriver Reuters.

Här flyr ryska soldaterna i ”köttkvarnen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.