Djupt tagen Victoria hedrade Estoniaoffer

Foto: Suvad Mrkonjic

Victoria tystnade och sänkte huvudet.

I Tallinn visade hon under tisdagen sin respekt för de 852 människor som omkom i Estoniakatastrofen.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel ska de kommande två dagarna resa runt i Estland på officiellt besök.

Men det absolut mest allvarliga under hela resan skedde under tisdagsmorgonen inne i centrala Tallinn när kronprinsessparet besökte minnesmonumentet Katkenud liin, ”Bruten Linje” - hedrar de 852 människor som omkom i Estoniakatastrofen för 20 år sedan.

När årsdagen uppmärksammades i september var det Victorias pappa kungen som hedrade alla offer vid en ceremoni i Stockholm. Nu var det Victorias tur att visa sin respekt för omkomna, efterlevande och överlevande.

Blev stående tyst

Vid monumentet ”Bruten Linje” vid Stora Strandportens bastion inne i centrala Tallinn blev Victoria stående tyst i en minut. Med sänkt huvud visade hon sin respekt och efter den tysta minuten fick Victoria höra prästen Patrik Göransson läsa välsignelsen.

En bit bakom stod även prins Daniel. När Victoria sedan lämnade platsen som symboliserar alla de 852, 501 svenskar, som fick sätta livet till ute på Östersjön för 20 år sedan var det med sänkt huvud.

Victoria djupt tagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.