Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Direktören högg ner sin fru och tog sitt liv

HÖGG SIN FRU FRAMFÖR BARNEN. Kent Sändh gick till attack mot sin fru med kniv mitt på skolgården när hon skulle lämna deras gemensamma barn i skolan. Flera skolbarn blev vittnen till överfallet.
I måndags morse högg direktören Kent Sändh, 64, ner sin hustru på en skolgård i Sävsjö.
Sedan tog han sitt liv.
Kvällen före skrev han ett mejl till sin bror, trubaduren Bengt Sändh. Kent Sändh berättade hur dåligt han mådde.
- När jag läste brevet var jag rädd för vad han skulle ta sig till, berättar Bengt Sändh, 67.
I förrgår tog direktören Kent Sändh sitt liv. Han hade kort innan attackerat sin hustru och skadat henne med flera knivhugg inför ögonen på flera skolbarn. Kents vuxna barn och hans bror, artisten och författaren Bengt Sändh, vill nu att hans historia ska berättas i Expressen. - Natten till måndagen fick jag ett mejl från Kent där han var förtvivlad. Det var väl ett slags nödrop, berättar Bengt Sändh. I mejlet skriver Kent Sändh att han mår mycket dåligt och har djupa äktenskapliga problem. - Jag förstod att han kände sig oerhört pressad. När jag läste brevet var jag rädd för vad han skulle ta sig till, säger Bengt Sändh.

En kniv i handen

Bengt skickar ett svar på mejlet, men Kent hinner aldrig läsa det. Halv nio på morgonen står han vid ett pingisbord på Vallsjöskolans gård. I handen har han en kniv. Samtidigt går hans fru över skolgården med deras dotter som ska lämnas i skolan. När de är mitt på skolgården genskjuter han dem. Han kastar sig fram mot frun och hugger henne tre gånger i ryggen och bröstet. FICK VARNING. Bengt Sändh fick ett mejl från sin bror Kent och blev orolig för vad som skulle kunna hända. Det var uppenbart att han befann sig i en mycket pressad situation och mådde dåligt, säger Bengt Sändh.

Barnen ser attacken

Flera barn som är på väg in i skolan ser attacken. Kent Sändh springer ifrån platsen. I en lägenhet som tillhör en bekant till honom finner man honom sedan medvetslös. - Eftersom han höll på med tobak hade han tillgång till ren nikotin. Förmodligen hade han sprutat i sig det. Det är ruskigt eftersom det visar på att han hade planerat allt. Han trodde nog att hon var död, säger Bengt. Bengt Sändh får vetskap om dramat när han befinner sig ute på landsbygden i Spanien, där han numera är bosatt. - Jag blev förvånad och helt iskall. Samtidigt har jag hela mitt liv levt med rädslan att han ska ha ihjäl någon. Han berättar att han och brodern som barn tvångsplacerades på ett barnhem. De hade en tragisk uppväxt. - Ingen har blivit så misshandlad som Kent blev på barnhemmet. Efter det blev han själv en riktig slagskämpe. Han fick någon slags blocke- ring.

"Pressad situation"

Samtidigt menar Bengt Sändh att hans bror var en mycket driftig affärsman och en kärleksfull människa. Han har varit direktör för ett tobaksföretag som gör snus och på fritiden har han arbetat ideellt med en organisation som hjälper fosterbarn. - Kent var i en ekonomiskt och äktenskapligt pressad situation nu när det skedde, men det ursäktar ingenting. Det han har gjort är den mest avskyvärda handlingen man kan göra. Bengt Sändh berättar att brodern fick psykologhjälp så sent som för ett halvår sedan. - Han har varit deprimerad den senaste tiden. För ett halvår sedan försökte han att ta livet av sig, då hamnade han på hispan, berättar Bengt Sändh. Kent Sändhs hustru fick allvarliga skador vid attacken, men förväntas bli helt återställd.