Dimitra Pascalidou kräver Knutbyskolan på 150 000 kronor för de brutit löftet om jobb.
Dimitra Pascalidou kräver Knutbyskolan på 150 000 kronor för de brutit löftet om jobb.

Dimitra Pascalidou kräver 150 000 kronor

Publicerad
Uppdaterad
Dimitra Pascalidou kräver Knutbyskolan på 150 000 kronor efter att skolan svikit löftet om ett vikariat.
- Jag har fått mina drömmar krossade, säger hon.
Dimitra Pascalidou tog i går hjälp av den före detta riksdagsledamoten Juan Fonseca på diskrimineringsbyrån för att få upprättelse. - Det är upprörande att skolan ger sig på en journalists syster. Sverige är inte Putins Ryssland, säger han. I går skrev Juan Fonseca ett brev till skolan där han kräver att de betalar 150 000 kronor till Dimitra Pascalidou.

Trött och ledsen

Hon var både trött och ledsen när Expressen talade med henne i går. - Jag och Alexandra är två skilda individer. Det är inte klokt att de straffar mig för min systers artiklar, säger hon. Hon säger att hon inte skulle tveka att ta jobbet på Knutbyskolan om ledningen backar. Men enligt skolans biträdande rektor Lena Hellström är det inte aktuellt. Borde du inte stå upp för yttrandefrihet och tryckfrihet? - Jag får stå för att jag bryter avtalet. Jag anser att jag ser till barnens bästa, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag