Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dianas mamma häktad för mordet

Mördade Diana Farkas, 4.Foto: AFP

På fredagen häktades mamman till fyraåriga Diana Farkas - misstänkt för mord.

Hon har erkänt att hon dödade sin dotter och därefter styckade kroppen.

Mamman uppger att hon ville rädda dottern från pappan.

Hon ska nu genomgå en psykiatrisk undersökning.

Mamman till Diana Farkas ställdes på fredagen inför häktningsdomaren i belgiska staden Charleroi. Hon häktades misstänkt för mord på dottern. Domaren har anlitat tre psykiatriexperter som kommer att undersöka henne.

Efter att ha mördat Diana skrev den 34-åriga kvinnan ett testamente med några rader på spanska och franska där hon förklarade om att hon skulle ta livet av sig, och tog upp vilka tillgångar hon haft, bland annat hemmet och bilen.

Mammans advokat, Maître Hucq, förklarade för rätten att hans klient skjutit upp döden och sagt att hon tänker leva vidare trots vetskapen om att hon haft ihjäl sin egen dotter.

Domaren bad dock häktet att stärka övervakningen så att hon inte begår självmord.

"I söndags sprack det"

Mamman har erkänt att hon kvävde sin dotter i söndags när flickan sov. Och därefter styckade kroppen. Enligt källor till Sud Info ska mamman inte ha använt en kniv, som det först påstods, utan en såg.

Mamman har sagt till sin förre advokat att exmaken tidigare misshandlade henne. När de skilde sig för tre år sedan gick hon in i en djup depression och började äta mediciner som gjorde att hon förlorade livsgnistan.

Även om det inte fanns bevis för att pappan misshandlade Diana, tyckte hon att han på sistone blivit allt hårdare och mer auktoritär mot dottern. För en månad sedan sökte hon enskild vårdnad om dottern.

- I söndags när hon lagt flickan sprack det. Hon ville inte se sitt barn genomlida det våld hon själv upplevt. Hon kvävde henne i sömnen, säger kvinnans tidigare advokat Frédéric Ureel till nyhetssajten Dhnet.

Mamman rapporterade dottern försvunnen i måndags. Misstankarna riktades snabbt mot mamman och i onsdags hittades Dianas kroppsdelar i mammans frys.

Förnekar misshandel

Dianas pappa har deklarerat att han inte vill prata med medier, men släktingar till honom har gått ut och sagt att anklagelserna om att han skulle ha slagit sin dotter inte stämmer. Även rektorn på Diana Farkas skola ställer sig oförstående till att pappan skulle ha varit våldsam mot flickan.

- Man såg att han älskade sin flicka och tog hand om henne väldigt väl, säger rektorn Chantal Hannoteaux till Sud Info Sudinfo.

Diana Farkas begravs i morgon, lördag, på kyrkogården i Cerfontaine i Belgien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.