Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Diana, 4, hittades mördad i frysen

Här i huset hittades Diana Farkas mördad.Foto: Bruno Fahy

Fyraåriga Diana Farkas anmäldes försvunnen i söndags kväll.

På onsdagen gjorde polisen en makaber upptäckt: i familjens frys låg flickans kropp styckad i platspåsar.

Dianas mamma har erkänt mordet som nu skakar Belgien.

Staden Châtelet i Belgien är i chock. Efter ett intensivt sökande sedan i söndags kväll hittades den saknade Diana Farkas på onsdagsmorgonen - styckad i familjens frys.

Grannar som nyhetssajten Le Soir varit i kontakt med beskriver modern som en ganska diskret kvinna. De säger att dottern alltid var välklädd och proper. Mamman visade inte några tecken på missbruk.

Några grannar berättar att flickans pappa nyligen begärt att få vårdnaden om sin dotter.

Ströp flickan

Till utredarna har mamman sagt att hon ströp dottern när flickan sov. Därefter styckade hon kroppen med en kniv, bitarna la hon i plastpåsar som hon stoppade i frysen, skriver Le Meuse.

"Ville rädda dottern"

Mamman har sagt till sin advokat att exmaken tidigare har misshandlat henne, vilket gjorde att hon gick in i en depression och började äta mediciner.

- Hon kände att hennes exman började bli för grov med Diana, utan att det fanns bevis på misshandel, säger Ureel, mammans advokat.

- Vi höll på att bygga ett ärende kring detta.

Mamman säger att hon avslutade dotterns liv för att flickan skulle slippa hamna i samma situation som hon själv varit i.

Hon hade sedan tänkt att ta sitt eget liv på måndagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.