Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Diabetessjuke Conny Brage är försvunnen

Försvunna Conny Brage, 39.
Foto: Privat
Conny Brage försvann i Umeå i fredags.
Foto: Google maps

Han köpte en biobiljett – och försvann spårlöst.

Nu pågår ett intensivt sökarbete i Umeå efter diabetes- och hjärtsjuke Conny Brage, 39 - samtidigt som hans familj vädjar om hjälp från allmänheten.

– Jag kan bara tänka mig hur ruskigt rädd han är. Vi vill ha hjälp, hjälp, hjälp att leta efter honom, säger syster Monica Brage.

Det var i fredags eftermiddag som Conny Brage lämnade sitt hem på ett gruppboende i stadsdelen Ersboda i Umeå. Han tog bussen in till stadens centrala delar och vid 18-tiden har han gjort ett kortköp på en biograf – därefter finns inga konkreta spår efter honom.

Familjen anmälde honom försvunnen vid 23-tiden i fredags och de är nu mycket oroliga för sin son och bror som är diabetes- och hjärtsjuk som kräver medicin och även har ett psykiskt funktionshinder.

– Han är en kille med barnasinne som gillar film och science fiction och fantasy, läser serietidningar. Jag vill inte ens tänka mig hur han mår nu, säger Monica Brage.

Kan ha setts utanför bion

Polisen har varit inkopplad på ärendet sedan i fredags och letade aktivt efter honom under natten mot lördagen. Organisationen Missing people har sedan sökt efter Conny under lördagen och söndagen, men hittills har det inte gett något resultat.

– Det är svårt eftersom sökområdet är så stort. Vi har riktat in oss på centrala Umeå och så har vi letat runt bostaden och längs aktuella bussträckor, säger Jon Granbom, operativ ledare för Missing people.

I nuläget arbetar polisen i första hand med inre spaning i ärendet, samtidigt som de skickat ut en efterlysning på Conny Brage.

– Vi försöker få en bild av hur det ser ut i hans liv, men i nuläget vet vi inte var mer vi ska leta, säger Ola Kleinert, förundersökningsledare vid polisen i Umeå.

Vid försvinnandet var Conny troligen klädd i svart skaljacka, blå jeans och blå gymnastikskor. Han har enligt familjen nyligen rakat av håret och bär ett par fyrkantiga tonade glasögon.

Både familj och polis vädjar nu om hjälp från allmänheten för att hitta Conny.

– Vi behöver hjälp, hjälp, hjälp. Jag hoppas att alla hundägare, joggare, motionärer som rör sig utomhus dagligen kan hjälpa till att spana efter min bror, säger Monica Brage.

En person har hittills hört av sig och uppgett att en person som kan vara Conny Brage sågs på Strandpromenaden i Umeå i anslutning till biografen runt midnatt på fredagen.

Tar inte kontakt med folk

Monica Brage menar att det skulle stämma överens med sluttiden för den film som hon tror att hennes bror gick och såg, science fiction-filmen "Guardians of the Galaxy". Hon misstänker att hennes bror tagit fel buss när han skulle åka hem efter biobesöket och nu är vilse.

– Jag tror att han gått vilse. De håller på och bygger om vid busscentralen så det ser inte likadant ut där som det brukar, så jag tror att han tagit rätt buss men åkt åt fel håll, säger hon.

Och fortsätter:

– Han blir stressad att någon ska tycka att han gjort fel, och han tar inte kontakt med folk för han litar inte på att folk är snälla och att han ska få hjälp, säger Monica Brage.

I nuläget misstänker polisen inte något brott i samband med försvinnandet. Missing people avslutade sökarbetet vid 18-tiden på söndagskvällen utan att ha hittat något som kan sättas i samband med Conny Brages försvinnande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.