Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Detta har hänt under natten i USA

Röster räknas i Atlanta, Georgia.
Foto: ERIK S. LESSER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
I bland annat New York har det rapporterats om demonstrationer.
Foto: JOHN NACION/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK / JOHN NACION/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Ännu har inget valresultat presenterats i USA.

Men efter natten leder Joe Biden och behöver endast en stat till för att bli USA:s nästa president.

Detta har hänt:

Under natten:

 Joe Biden är nu endast en delstat från att ta hem valsegern, enligt nyhetsbyrån AP. Både AP och Fox News anser att Biden har vunnit Arizona, vilket innebär att han har 264 elektorsröster och endast behöver sex elektorsröster till för att vinna valet. Andra medier, till exempel CNN, har varit försiktigare och inte räknat rösterna från Arizona. Biden har då 253 röster mot Donald Trumps 213.

Förutom Arizona räknas fortfarande röster i Nevada, Pennsylvania, North Carolina och Georgia. I den sistnämnda har Biden under natten knappat in på Trump. Vid 15-tiden på torsdagen skilde det endast 0,4 procenter.

Trumps kampanj uppges ha lämnat in en stämningsansökan mot Georgia efter att ha stämt Michigan och Pennsylvania. Nu uppger CNN att Trump överväger att ta till juridiska åtgärder även i Nevada och Arizona.

Det har rapporterats om protester i Detroit, Michigan, där demonstranter att rösträkningen ska upphöra. Samtidigt som motdemonstranter i Philadelphia och New York protesterar med budskapet att varje röst ska räknas. 

Valet i stort:

På grund av pandemin har många amerikaner poströstat, något som gör att rösträkningen tar längre tid än vanligt. Inför valet menade amerikanska medier att det kan ta dagar innan ett resultat presenteras.

Enligt preliminära siffror från US Election Project har 160 miljoner amerikaner röstat i valet, vilket innebär det högsta valdeltagandet på 120 år.

Läs mer: Val i USA – missa inga nyheter

Följ Expressens direktrapport

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.