Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Detonation mot personbil i Stockholm inatt

Polis arbetar på platsen på lördagsmorgonen. Foto: Marco Blomberg

En personbil i Solna fick rejäla skador efter en mystisk detonation under natten mot lördagen, uppger polisen på sin webbplats

Nu avslöjar Stockholmspolisen: delar av en handgranat har hittats på platsen.

– Nu rubriceras det här som allmänfarlig ödeläggelse, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisens presstjänst

Klockan 01.27 fick Stockholmspolisen in samtal om detonationen i ett flerfamiljshusområde på Skytteholmsvägen i Solna utanför Stockholm. Polisen visste först inte vad det är som exploderat och orsakat svåra skador på en parkerad personbil. Men vid 11.30-tiden säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen: 

– Man har gjort en teknisk undersökning av detonationen, och då hittade man delar av en handgranat. Det händer då och då, och nu har det upprättats en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse. Bilen är bärgad. 

Efter detonationen har det varit avspärrat på platsen:

– Det är ett stort område som är avspärrat kring bilen, och mycket poliser på plats, säger Marco Blomberg, Expressens fotograf på plats i Solna. Det kommer också ut ganska mycket människor från portarna som pratar med polisen. 

Från Stockholmspolisens webbplats.

Stockholmspolisen ser allvarligt på detonationen.

– Inga människor är skadade, men det blev en del skador på bilen, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen. Platsen spärrades av och är fortfarande avspärrad. 

Misstänker ni att det var riktat mot just den här bilen?

– Ja, man kan inte utesluta det.

Marco Blomberg, Expressens utsände fotograf, såg själv när polisen gjorde fynd i närheten av platsen där detonationen skedde. 

– De tog upp någon form av delar från bilen som, vad jag förstår, hade flugit i luften när detonationen inträffade. De samlade ihop delarna och lade ner dem i en påse.