Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Detaljerna i bilden avslöjade mordet på bröllopsresan

Lewis Bennett och Isabella Hellman var nygifta då Isabella försvann.
Foto: Privat

Det många trodde var en tragisk olycka visar sig nu vara ett brutalt mord. 

Bilder visar hur brittiska Lewis Benett med flit sänkt den båt som hans nyblivna fru Isabella Hellman, 41, försvann från, skriver Daily Mail

Bennett har erkänt sig skyldig till mordet.

I maj 2017 var brittiska Lewis Bennett och Isabella Hellman nygifta. Lewis är en van seglare och parets smekmånad tillbringade de på en över 11 meter lång katamaran utanför Bahamas. 

Enligt Bennetts första version av händelsen stötte plötsligt den tvåmastade båten in i ett okänt objekt medan han befann sig inne i båtkabinen skriver Daily Mail. 

När han lyckades ta sig upp på däck var hans fru borta och båten tog snabbt in vatten. 

Bennett räddades senare ur en livbåt tillsammans med alla sina ägodelar, men kroppen av hans fru, Isabella Hellman, har aldrig återfunnits. 

Bilderna visar hur säkerhetsluckor och porthål var vidöppna då båten sjönk.
Foto: U.S Coast Guard

Vid ett första förhör sa Lewis att han trodde att Isabella, hans fru och mamma till parets gemensamma dotter Emilia, hade ramlat av båten vid kollisionen och sedan drunknat. 

Nya bevis tvingar fram erkännande 

Nu visar bilder på den förlista katamaranen hur båtens däcksluckor, som finns under vattenytan, var vidöppna vid tidpunkten då segelbåten började ta in vatten. 

Efter att FBI klargjort att skadorna på båten hade orsakats med flit inifrån båten, där Bennett enligt egen utsago befann sig, har Lewis Bennett erkänt sig skyldig till mordet på sin fru. 

När USA:s kustbevakning kom till platsen hade nästan hela båten sjunkit under vattenytan.
Foto: U.S Coast Guard

Vidare menar åklagare att faktumet att Bennett klarat av att samla på sig alla sina ägodelar då han räddes ur livbåten av USA:s kustbevakning – i havet mellan Bahamas och Kuba – pekar på att han medvetet sänkt båten och mördat Isabella. 

Kort efter att Bennett kommit i land efter den påstådda olyckan ska han sett till att parets dotter Emilia, då 1 år gammal, omhändertogs av hans familj utan att få träffa sin frus föräldrar. 

Sedan vände han sig enligt Daily Mail till domstolen i Florida för att be om sin frus dödsförklaring samt att hennes fastighet vid Delray Beach skulle skrivas över på honom. 

Vill se maxstraff 

Lewis Bennett skulle först åtalas för mord men efter att, i en överenskommelse, gått med på att erkänna sig skyldig åtalas han nu i stället för vållande till annans död. 

Enligt Daily Mail ska parets förhållande ha varit problematiskt före mordet och Isabella ska ha sagt att hon märkte en förändring i Bennetts beteende efter dotterns födelse. De ska ha bråkat mycket och Bennett kunde bli väldigt arg. 

Lewis Bennett kallade själv kustbevakningen till platsen.
Foto: FBI

"Mordet på Hellman skulle få bort alla äktenskapliga bråk ur den åklagades liv. Låta den åklagade leva sitt liv som han ville samtidigt som han skulle ärva Hellmans pengar och ta över hennes fastighet", säger en av åklagarna om motivet bakom mordet på Isabella till Daily Mail. 

Lewis Bennetts rättegång hålls på tisdag i Miami. Åklagare har yrkat på att Bennett ska dömas till maxstraff vilket för vållande till annans död är åtta år i Miami.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.