Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljen i bilden avslöjade influencerns resebluff

Flera följare reagerade på att samma moln tycktes förekomma på flera av influencerns bilder.Foto: Instagram / Instagram
Tupi Saravia har 290 000 följare på Instagram.Foto: Instagram / Instagram

Influencern Tupi Saravia delar med sig av fantastiska bilder från hela världen till sina följare.

Men hennes bilder fick ännu mer uppmärksamhet då en uppmärksam följare tittade närmare på bilderna – och avslöjade bluffen. 

”Jag döljer det aldrig”, skriver Tupi Saravia i ett mejl till Buzzfeed.

Den argentinska influencern Tupi Saravia har över 290 000 följare på Instagram och reser över hela världen.

Men trots att hennes bilder är fotade på olika platser i olika länder har flera av bilderna någonting gemensamt – nämligen molnen.

På bilder från Bali, Italien och Thailand syns identiska moln bakom Tupi Saravia, vilket har fått hennes följare att reagera.

”Döljer det aldrig”

På sociala medier började flera snabbt skämta om bilderna och många spekulerade i hur det kunde vara möjligt att samma moln tycktes förfölja den argentinska influencern.

Till Buzzfeed avslöjar stjärnan att det helt enkelt handlar om att hon redigerar in molnen.

https://www.instagram.com/p/B1W82i9Fkfa/

”Jag använder en app som kallas för Quickshot som hjälper til med bildens komposition när himlen är överexponerad”, skriver Tupi Saravia i ett mejl till Buzzfeed.

I appen finns möjligheten att redigera himlen och välja flera olika mönster. Anledningen till att det är samma moln på flera olika biler handlar helt enkelt om att Tupi Saravia gillar det mönstret.

https://www.instagram.com/p/B1UT2UNFwWH/

Hon menar även att hon alltid har varit öppen med sina följare om att hon redigerar sina bilder.

”De visste alltid om det här för jag döljer det aldrig. Jag berättar alltid för dem vilka appar jag använder.”, skriver Saravia till Buzzfeed.

Fått kritik

Men trots att Tupi Saravia berättade vad som låg bakom molnen blev många upprörda.

”Det här får mig verkligen på dåligt humör. Det är så många som vill ha det hon har: en tillverkad internet verklighet”, skriver en person.

https://twitter.com/ItsMarkVentura/status/1166749845773869058

”Varför hamnar vi här på sociala medier!? Redigerar alla bilder!? Jag kan peka andra användare som gör det här, som fotograf klarar jag inte av det”, skriver en annan.

Samtidigt menar Tupi Saravia att hon inte förstår kritiken.

”Jag förstår inte riktigt grejen här, jag har aldrig ljugit om det. Jag har inte gjort något fel och det var aldrig min mening”, skriver hon till Buzzfeed.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.