Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljen i annonsen får alla att fundera

Många reagerar på annonsen.Foto: SpareRoom
Ser du vad som saknas?Foto: SpareRoom

Annonsen om det lilla rummet i London, Storbritannien, har fått tusentals att reagera, skriver Insider.

Många blir förvirrade av en bisarr detalj bland bilderna.

Ser du problemet?

Liksom i de större städerna i Sverige (host, host, Stockholm) kan priserna för att hyra en lägenhet i London, Storbritannien, vara hutlösa. Det är inte ovanligt att folk i akut behov av tak över huvudet nöjer sig med något som kanske inte är optimalt eller långsiktigt.

Nu sprids en annons där personen som hyr ut rummet har dragit definitionen av ”låga krav” lite väl långt.

Tidningen Insider skriver om det lilla rummet som hyrs ut för nästan 7 000 kronor i månaden och ligger i närheten av Liverpool Street – ett område där många bor som pendlar in till centrala London.

Rummet beskrivs som ett ”mysigt, ljust dubbelrum” och annonsen lades ut på sajten SpareRoom, som liknar uthyrningstjänsten Airbnb.

Men flera som har sett annonsen reagerar på en särskild detalj bland bilderna. Kan du se vad det är?

Bilder från annonsen sprids i hög takt i sociala medier.Foto: SpareRoom

Ta en titt ur den här vinkeln och fundera lite.

Några få bilder visar det lilla rummet som skulle hyras ut.Foto: SpareRoom

Ok, nu då? Ser du?

Många reagerar på detaljen – eller rättare sagt avsaknaden av en detalj – i rummet.Foto: SpareRoom

Bilderna sprids snabbt i sociala medier. Tusentals reaktioner rasslar in. Folk sliter sig i håret när de inser vad som är fel.

Eller rättare sagt – när de upptäcker avsaknaden av en ganska viktig detalj i en lägenhet eller ett rum.

Här kommer frågan som så många nu alltså ställer:

Var är dörren???

Folket på Twitter ser ingen dörr. Vi här på redaktionen ser ingen dörr. Ser du en dörr? Förvirringen är total.

Många reagerar på detaljen

”Snälla titta på de här bilderna och berätta för mig att fönstret – eller garderoben – inte är de enda sätten att ta sig in och ut i det här rummet?”, skriver Becky Brynolf på Twitter.

https://twitter.com/rabbitinahat/status/1115361026571161606?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1115361026571161606&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thisisinsider.com%2Froom-rental-ad-with-no-visible-exit-spare-room-london-2019-4

”Många som svarar på detta vägrar inse att det kan finnas en lucka i taket som man måste glida ner ifrån”, svarar en person.

”Är det här ett escape room?” undrar Ben James i en tweet.

”Tog tid för oss att förstå”

Till slut knäckte någon nöten, vad det verkar. Priset för Mest Observant På Twitter går till Erik Wolson, som lägger fram teorin om att det finns en dörr bakom garderoben:

”Garderoben har hjul! Så att man enkelt kan rulla den mot sängen och klämma sig ut. Lätt som en plätt!”

https://twitter.com/ErinWolson/status/1115528825792868353?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1115528825792868353&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thisisinsider.com%2Froom-rental-ad-with-no-visible-exit-spare-room-london-2019-4

Leanne Leveaux spinner vidare på teorin:

”Har de ställt upp garderoben mot dörren för att ge en falsk bild av hur mycket plats det finns? 'Ja, du kan ha en garderob men du kommer inte kunna lämna rummet då'”, skriver hon.

Matt Hutchinson som jobbar på SpareRoom poängterar i ett uttalande att rummet är väldigt litet och förklarar att annonsen togs bort när den upptäcktes.

”Det tog tid för oss att förstå om det ens fanns en väg ut ur rummet”, tillägger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.