Det vill Ebba Busch Thor kallas efter separationen

Ebba Busch Thor öppnar upp om känslorna efter skilsmässan - och namnet
Ebba-Elisabeth Busch är hennes namn i folkbokföringen.
Foto: OLLE SPORRONG
Ebba Busch Thor och maken Niklas Thor har gått skilda vägar.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT

KD-ledaren har egentligen aldrig hetat Thor i efternamn.

Men man får fortsätta kalla henne EBT – även efter att hon och maken Niklas Thor gått skilda vägar.

– Jag kommer nog att gå under namnet Ebba Busch Thor ett tag till, säger hon.

I början av december meddelade Ebba Busch Thor att hon och maken, fotbollsspelaren Niklas Busch Thor, hade ansökt om skilsmässa efter sex års äktenskap.

”Under hösten har vi bott isär och det är med stor sorg som vi nu är vid den här punkten”, skrev hon i ett inlägg på Instagram.

I samband med modefesten Elle-galan på Grand Hôtel i Stockholm på fredagen berättar hon för Expressen om känslorna inför skilsmässan.

– Jag mår bra ändå, givet omständigheterna. Det är jättesvårt med en separation men Niklas och jag har en väldigt fin relation, och framför allt: barnen går först i allt, säger hon.

– Vi har haft en jättefin jul tillsammans, och tillsammans med barnen, och det är det allra, allra viktigaste mitt i alltihop.

Har aldrig hetat Thor

Ebba Busch Thor, som är partiledare för Kristdemokraterna sedan 2015, har med åren allt oftare kommit att omtalas med enbart sina initialer, EBT.

Kan man inte få kalla dig EBT längre?

– Jo, det kan man faktiskt. Jag kommer nog att gå under namnet Ebba Busch Thor ett tag till.

De senaste dagarna har flera medier rapporterat att Ebba Busch Thor skulle ha tagit bort den andra delen av efternamnet, Thor, i samband med skilsmässan. Det stämmer inte: KD-ledaren har aldrig hetat Thor i folkbokföringen.

– Jag har alltid hetat Ebba-Elisabeth Busch i mitt pass, faktiskt, säger hon.

Niklas Thor.
Foto: BILDBYRÅN

Niklas Thor har å sin sida aldrig hetat Busch i folkbokföringen. Han har dock haft båda efternamnen i rollen som mittfältare och lagkapten i Uppsalaklubben Sirius. Men numera heter han bara Niklas Thor i presentationen på Sirius hemsida.

Ebba Busch Thor får hjälp av Margaux Dietz på röda mattan

Ebba Busch Thor ska börja v-logga

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.