Premium:

”Det vi ser i Sverige nu kommer vi aldrig se i Danmark”

,

Grävskoporna river upp innergården nedanför balkongen hos Hanne, 78.

Hon är en av hyresgästerna i det ”hårda ghettot” Mjölnerparken i centrala Köpenhamn som tvingas flytta i den danska statens sociala experiment för att stoppa parallellsamhällen.

Vad kan statsminister Magdalena Andersson och justitieminister Morgan Johansson lära av den danska erfarenheten som nyss seglat upp som en lösning på svenska förortsproblem?

Expressen åkte till Köpenhamn där flerfamiljshus rivs, barnfamiljer vräks, och ettåringar tvingas in på förskola för kulturell omskolning.

Här har polisen fått fler och större maktmedel än de önskar av politikerna. Stadsdelar där färre utomeuropeiska invandrare bor är målet.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.