Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

”Det vi ser i Sverige nu kommer vi aldrig se i Danmark”

Grävskoporna river upp innergården nedanför balkongen hos Hanne, 78.

Hon är en av hyresgästerna i det ”hårda ghettot” Mjölnerparken i centrala Köpenhamn som tvingas flytta i den danska statens sociala experiment för att stoppa parallellsamhällen.

Vad kan statsminister Magdalena Andersson och justitieminister Morgan Johansson lära av den danska erfarenheten som nyss seglat upp som en lösning på svenska förortsproblem?

Expressen åkte till Köpenhamn där flerfamiljshus rivs, barnfamiljer vräks, och ettåringar tvingas in på förskola för kulturell omskolning.

Här har polisen fått fler och större maktmedel än de önskar av politikerna. Stadsdelar där färre utomeuropeiska invandrare bor är målet.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.