Foto: Carl-Johan Linde, Jesper Wallin och Janne Åkesson
 Foto: Carl-Johan Linde, Jesper Wallin och Janne Åkesson

"Det var fullständigt kaos"

Publicerad
Uppdaterad
Hundratusentals resenärer drabbades av tunnelbanekaoset i Stockholm på torsdagsmorgonen.
På Sankt Eriksplan i centrala Stockholm samlades många människor som försökte komma på bussar.
- Det var fullständigt kaos, säger resenären Jesper Wallin.
Jesper Wallin skulle i morse ta tunnelbanan från Sankt Eriksplan till Östermalmstorg. Det gick inte och resan tog betydligt längre tid än vad den brukar.
- Det tog väl ungefär en timme innan jag var framme på jobbet, säger han.
Eftersom ingen personal från SL informerade resenärerna vid tunnelbaneingången gick Jesper Wallin, liksom många andra, ner till perrongen.

"Dålig stämning"

När Jesper Wallin upptäckte att det var stopp i tunnelbanan gick han upp på Sankt Eriksplan igen för att ta en buss.
- Jag hittade inga ersättningsbussar så jag åkte en ordinarie. På den var det fullständigt kaos. Det var hur mycket folk som helst och dålig stämning.

Drabbat hundratusentals

Jesper Wallin Foto: PrivatMorgonens stora oreda har drabbat hundratusentals stockholmare som är beroende av kollektivtrafiken.
- Jag kände mig väldigt fattig i morse. I brist på körkort och bil blir man lite utlämnad.
En annan passagerare som Expressen.se varit i kontakt med berättar:
- Det var kaos. Jag skulle ta mig från Skärmarbrink till T-centralen, en resa som normalt tar elva minuter. I dag tog det en timme, säger hon och fortsätter:
- De tunnelbanor som kom var proppade med folk. SL hade gärna kunnat få vara lite mer synliga och säga hur prognosen ser ut.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag