Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det svänger ju, Anja - sonen ska heta Elvis

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
ROCKIGA. För fem veckor sedan fick Anja Pärson och hennes Filippa en son. Nu är namnet klart - den lilla kommer att heta Elvis.
Foto: Pontus Lundahl / Scanpix

Det blev ingen liten prins för Anja Pärson och hennes Filippa - det blev en kung!

Och nu har sonen Elvis officiellt flyttat hem till Umeå.

"Gick längs havet i kväll. Magiskt. Sen va lilleman lite grinig när jag kom hem", twittrade den nyblivna mamman nyligen efter att ha dragit sin son i vagnen under en kvällspromenad.

Anja Pärson och ­hennes Filippa är sedan fem veckor stolta mammor till sonen Elvis Diego Anders Rådin. "Den finaste lilla pojke som finns", skrev Anja på Twitter kort efter att flickvännen Filippa fött deras gemensamma son.

Nu är det även officiellt att Anja Pärson har lämnat Monaco och flyttat hem till sin och Filippas gemensamma bostad i det pittoreska fler­familjs­huset i Umeå.

Sonen kommer - precis som "The King" - att ha tilltalsnamnet Elvis. Mellan­namnen Diego och Anders är hyllningar till Filippas och Anjas pappor, som heter just Diego och Anders.

Fick lära sig rehab

Den senaste månaden har de nyblivna mammorna haft fullt sjå med att visa upp sitt underverk för vänner och bekanta. Tidigare i veckan besökte de bland annat Anjas faster i Piteå, och i onsdags tog Anja en promenad med sonen tryggt nedbäddad i barnvagnen:

"Gick längs havet ikväll. Magiskt. Sen va lilleman lite grinig när jag kom hem. Han fick ligga på kudden och lära sig hur man kör rehab:) ", skrev hon på Twitter.

Åtta kvinnor heter Elvis

Åtta kvinnor i ­Sverige har förnamnet Elvis. Av dessa har en Elvis som tilltalsnamn.

1 743 män har förnamnet Elvis. Av dessa har 946 Elvis som tilltalsnamn.

Några andra kända Elvisar

Elvis Presley, artist.

Elvis Costello, artist.

Seriefiguren Elvis, som syntes i tidningen Metro år 2000-2010, skapad av Tony och Maria Cronstam.

Elvis Karlsson, roman­karaktär av Maria Gripe.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.