Det spökar på museeum i Boden

Publicerad
Uppdaterad
Mystiska barnskratt från övervåningen, ljud från speldosor som inte finns och fotsteg i tomma lokaler.
Anställda tror att spöken kan ligga bakom att rutorna spricker på försvarsmuseet i Boden.
Personalen tror att det spökar på försvarsmuseet i Boden.
För två månader sedan började rutorna spricka på försvarsmuseet i Boden, uppger Norrbottens-Kuriren. Tillverkarna kliar sig huvudet och genomför alla möjliga tester för att förstå varför. Men museipersonalen har redan en tänkbar förklaring: - Det kanske är våra spöken som ligger bakom det här, säger museichefen Annakarin Rönnbäck till Norrbottens-Kuriren.

Speldosa spelar

De sprickande rutorna är nämligen inte det enda oförklarliga som har hänt på museet. - Monitorer har utan anledning slagits på. Jag har i mitt arbetsrum hört en speldosa spela. Vi har hört barnskratt och ljud från övervåningen som när möbler skrapar mot golvet, och vi vet att ingen har varit på övervåningen, säger Annakarin Rönnbäck. Men de museianställda är inte rädda för spökena. - Nej, i början tyckte man väl att det var lite obehagligt men det känns trevligt ha dem här så länge de är snälla mot oss, säger Annakarin Rönnbäck till Norrbottens-Kuriren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag