Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Det känns som att vi har vunnit"

När de första siffrorna kom stod de Konservativa som vinnare – men de som jublade mest var Labour-anhängare. Foto: Andreas Häggström
De har haft valvaka i en trång lägenhet i Westminster, London, och Expressen är på plats som enda inbjudna. Foto: Andreas Häggström
– Det känns som att vi har vunnit, säger Paul Dimoldenberg. Foto: Andreas Häggström

Det spekulerades om en promenadseger för de konservativa.

När de första siffrorna kom stod de som vinnare – men det jublades som allra mest i en lägenhet i västra London.

Där trodde Labour-anhängarna knappt sina ögon.

– Det känns som att vi har vunnit, säger Paul Dimoldenberg.

Med timmar kvar till valet i Storbritannien pekades de konservativa ut som vinnare.

Ja, det pratades om den största segern sedan Margaret Thatchers tid.

Men när den första, inledande vallokalundersökningen kom jublades det – hos Labour-anhängarna.

– Det här är otroligt, säger Paul Dimoldenberg, rådgivare för Labour i Westminster, London.

Paul Dimoldenberg. Foto: Andreas Häggström

Under valdagen samlade han hundratals människor, unga som gamla, som hjälpte till att jaga ihop de sista rösterna genom att dela ut flygblad runtom i huvudstaden.

"Bättre än vi hoppades på"

De har haft valvaka i en trång lägenhet i Westminster, London, och Expressen är på plats som enda inbjudna.

Foto: Andreas Häggström

Många har redan gått hem, men kvar sitter tio Labour-vänner runt den 18 tum stora tv:n och kan knappt tro att det är sant.

– Det är fantastiskt. Det här är något som vi inte trodde på, mycket bättre än vi hoppades på och vågade hoppas på. Och om det står sig har de konservativa förlorat sin majoritet och Labour har vunnit över 30 nya stolar, säger Paul, och tillägger med ett stort leende:

– Och det betyder att politiken i Storbritannien kommer att vara annorlunda från och med nu.

Känns det värt allt slit?

– Det här gör allt slit över de senaste veckorna, och de senaste åren, helt klart vär det. När ens parti vinner stolar och de konservativa förlorar stolar. Vi är så glada, så otroligt glada, säger Paul.

Ni tappade nästan hakan i vardagsrummet, ni trodde det inte riktigt. Var det så oväntat, alltså?

– Vi tror det knappt än, men det är väldigt fint att ha en dröm i ett par timmar till innan vi får de slutgiltiga resultaten.

 

LÄS MER: Efter bakslaget – de kräver Mays avgång 

 

Tror att May försvinner

Tv:n stängs av, den sista ginger-alen dricks upp, lägenheten släcks ned, och fler och fler människor åker hem till sina respektive förorter.

Arbetet är slutfört, menar Paul, trots att Labour inte vann valet.

– Det känns som att vi har vunnit, men de konservativa har ju tydligt förlorat i alla fall. Och Theresa May kommer nog inte att kunna stanna kvar så mycket längre, säger han bestämt.

 

 

John Hughes, 43, affärsman Foto: MAGNUS FALKEHED

John Hughes, 43, röstade Tories

– Det här är illa! Tories gjorde nog den värsta kampanjen någonsin. Det handlade bara om Theresa May och hennes person. Dessutom så lät hon debatten domineras av typiska labourfrågor. Som om det inte vore nog så fick hon två av våra klassiska kärngrupper att vända oss ryggen. Först med att göra pensionärerna ilskna med löften om skatter. Sedan fick hon medelklassens barnfamiljer att surna till med att säga att de inte skulle få fria skolluncher! Hur dum får man vara? Sådant gör man när man väl har en trygg majoritet, men hon trodde tydligen att folk skulle rösta på henne vad som än hände. Mitt tips är att om Theresa May inte får en egen majoritet så ryker hon. Hur ska det nu gå med förhandlingarna i Bryssel?

Ahmed Ali, 29, röstade inte

– Jag vet resultatet, men jag röstade inte. Jag tror inte att min röst skulle göra någon skillnad.

Linda Hardman, 65, röstade Labour

– Har vi fått alla de här stolarna som siffrorna visar så är det en ren bonus. Det är så annorlunda mot vad människor sa för sex veckor sedan. Det är helt otroligt! Det visar vad bra kampanjande kan göra.

Roseane Barros, 57, röstade Labour

Roseane Barros, 57, röstade Labour

– Det känns bra och positivt. Och det känns som att unga personer deltar i politiken på ett vis som de inte har gjort förut, och jag tror att det här är ett resultat av Tories fientliga politik på senare år.

Susan Himmelweit, 68, röstade Labour

– Jag är väldigt nervös! Jag känner desperat att jag inte vill ha mer av det vi haft på senare år. Jag har varit orolig för offentlig sektor, och mycket har blivit privatiserat. Många äldre blir inte omhändertagna och vi behöver mer pengar inom det sociala, och Labour är beredda att göra det.

Linda Challenger, 65, röstade Labour

– Jag är så lycklig. Nu finns det hopp för unga människor att kunna komma in på universitetet utan att behöva betala, det är ett så bra genombrott. Jag är så glad!