Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det har karaktären av ett PR-jippo"

Foto: Henrik Montgomery / Scanpix

Välkommen till PR-jippo 2.0.

Här anländer Reinfeldt, Björklund och Hägglund till Annie Lööfs föräldrahem i Maramö.

Leende framför blixtrande kameror, med alliansens logga i bakgrunden, hissade de en alliansflagga tillsammans.

- Hela byn har kraftsamlat för att nu se till så att alliansen vinner valet, säger Annie Lööf.

Det var en välregisserad historia när Reinfeldt, Björklund och Hägglund vid 12-tiden anlände till Annie Lööf föräldrahem i Maramö. På gården stod en stor orange allianslogga i plast uppställd och runt 60 journalister trängdes på gården när partiledarna blev avsläppta en bit ned på uppfarten för att kunna promenera den sista biten framför blixtrande kameror.

Annie Lööf gick ut på gården och kramade om sina gäster. Jan Björklund bar på ett stort vitt paket som de lämnade över till Centerledaren.

- Det ska öppnas direkt, sade Fredrik Reinfeldt.

- Oj, vilket lätt paket. Stort, men lätt, sade Annie Lööf.

När hon öppnat paketet innehöll det - ett nytt paket.

- Det är Göran som har slagit in den, skämtade Jan Björklund.

”Har karaktären av ett PR-jippo”

Paketet visade sig innehålla en stor orange alliansflagga. De borgerliga partiledarna höll tillsammans upp flaggan framför kamerorna och gick sedan bort till flaggstången, där det som av en händelse var skottat runt stången, för att hissa flaggan tillsammans.

- Det hela har karaktären av ett PR-jippo, men sådana är tillåtna i politiken, säger Expressens politiske krönikör K-G Bergström.

Efter att ha hissat flaggan ställde sig Annie Lööf framför journalisterna och höll ett litet kort anförande.

- Välkommen till Maramö. Hela byn har kraftsamlat för att nu se till så att alliansen vinner valet. Här finns entreprenörsskapet i blodet. Det känns fantastiskt roligt att välkomna mina kollegor, sade Centerledaren.

På frågan om det här kommer bli den nystart som alliansen behöver svarade hon:

- Det här är ju startskottet för de arbetsmöten vi kommer ha fram till valet 2014, så det är definitivt en bra grundplåt.

Planerar valrörelsen

Den stora frågan i Maramö är fortfarande vad man kommer presentera i morgon. Enligt Annie Lööf handlar det om att komma till beslut i rent organisatoriska frågor.

- Vi ska lägga fast det organisatoriska inför valet 2014, så att vi har kvar makten och kan inleda en tredje mandatperiod, säger Centerledaren.

Några stora nyheter är det alltså inte tal om, enligt alliansen. Efter att partiledarna gått in i huset anlände partisekreterarna till gården. Expressen pratade en stund med Moderaternas partisekreterare Kent Persson på uppfarten. Han fortsatte att spela ned förväntningarna.

- Vi får se vad det blir i morgon, men som sagt, dämpade förväntningar. Detta är ett möte i mängden, ett av många. Vi drar nu i gång arbetet med att planera valrörelsen, så dämpade förväntningar är nog det klokaste, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.