"Det gjorde väldigt ont"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Eva Bengtsson visar lista med namn på kända personer som hon hävdar besökt bordellmammans stall. Nu kräver hon staten på 1 miljon kronor i skadestånd.
Foto: Jan Düsing

Eva Bengtsson, 47, var yngst i bordellmamman stall. 

Hon var "kissekatten" för "guldkunderna" och hon såldes till flera folkkära toppolitiker för några hundralappar. 

Då var Eva bara 14 år. 

- Gubbarna har förstört mitt liv, säger hon till Expressen.

Det är bara av en orsak som Eva Bengtsson träder fram och berättar om hur hon utnyttjats sexuellt av kända män i bordellmammans kundregister.

 – Jag vill ha upprättelse. Jag vill ha en ursäkt av samhället; oss har de sopat under mattan och tystat ned för att rädda skinnet på topparna. Det gör mig så förbannad, säger Eva Bengtsson som tillsammans med sin kusin – också hon i bordellmammans stall – kräver staten på 1 miljon kronor var i skadestånd.

Kände sig smutsig

 Minnena av de äckliga gubbarna, hur hon alltid kände sig smutsig och framför allt för att allt hon tidigare sagt har dolts av makthavare, har förföljt henne under ett liv som haft många motgångar och besvikelser.

 – Nu vill jag berätta för att kunna gå vidare med mitt liv, säger Eva Bengtsson.

 Eva hamnade som 14-åring på Ulvsunda ungdomshem. Då hade hon knappt hört talas om prostitution.

 – Där träffade jag en tjej som tog med mig hem till en känd radio- och tv-journalist. Dit kom också bordellmamman. Hon tyckte att vi var väldigt fina, som små kattungar. Där hade min kompis och jag sex med tv-mannen och hans två kompisar. De tog också bilder av oss.

 – Efter den händelsen brukade hon ringa till oss på ungdomshemmet och be oss komma till olika ställen.

 – Hennes pojkvän skulle alltid ”provknulla” mig och andra flickor. Jag var ganska sent utvecklad, hade nästan inga bröst och jag minns att det gjorde väldigt ont, säger Eva till Expressen.

Körde till hans hem

 Eva Bengtsson säger att hon bara var 14 år när hon först hade sex med den högt uppsatte politikern.

 – Hon (bordellmamman) ringde mig på ungdomshemmet och sa att en taxi skulle hämta mig. Jag hoppade in i taxin som körde till villaområdet där han bodde. Där klev han in i taxin som körde oss till Sheraton. Han bad mig vänta i tio minuter innan jag skulle gå upp till hans hotellrum.

 – Andra gången som jag var ihop med honom var i bordellmammans lägenhet på Ruddammsvägen, säger Eva.

 Då visste hon inte att han var en framstående politiker.

 – Det var först som jag senare hamnade på Eknäs ungdomshem som jag förstod vem han var. Där var vi alltid tvungna att titta på Aktuellt. Då kände jag igen honom och en annan toppolitiker i riksdagen och blev så upprörd att jag kastade saker omkring mig och skrek ”den där jävla grisen skulle jag kunna berätta mycket om”, säger Eva till Expressen.

Mycket känd politiker

 En minister brukade hon träffa i bordellmammans lägenhet. Han var alltid snäll, lade armen om henne och sa: ”hur kunde du hamna i det här?” – samtidigt som han också brukade träffa en annan ung flicka som var narkoman.

 En mycket känd politiker i riksdagen hade Eva också sex med i bordellmammans lägenhet.

 Eva säger:

 – Jag har mått fruktansvärt dåligt i mitt liv. Men nu lever jag ett bra liv, har gått i komvux och på folkhögskola. Räddningen blev mina tre barn, säger Eva Bengtsson.

Redan som 14-åring tvingades Eva Bengtsson sälja sex till samhällets höjdare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.