Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator

”Det är inte männen som tvingat oss att föda massa barn”

Premium: ”Det finns skäl att tro att fler kvinnor skulle vilja skydda sig mot graviditeter men att de förhindras av förlegade normer kring kön och sexualitet, av hederstänkande och klanstrukturer

Under våren har ett flertal politiska utspel riktats mot barnrika familjer i utsatta områden. I en trerummare i Göteborgsförorten Lövgärdet möter vi en tiobarnsfamilj från Somalia som känner sig utpekade av politiken.

– Det känns inte bra att någon annan ska bestämma hur många barn som vi ska föda, säger mamma Maryan Gabse.

– Det är en slags diskriminering för det känns som politikerna pekar ut en viss målgrupp, säger doulan Ubah Abdisamad som jobbar med familjeplanering i området.

I en annan av Göteborgs förorter tar Sveriges enda integrationspolis Ulf Boström med oss på en rundtur. 

– Vi inom polisen har inte mycket tid på oss. Det finns en risk att allt går åt helvete.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.