Per Schlingmann Foto: Björn Larsson Rosvall
Per Schlingmann Foto: Björn Larsson Rosvall

"Det är ett mycket kraftigt underbetyg för Mona Sahlin"

Publicerad
Statsminister Fredrik Reinfeldt drar ifrån i mätningen.
Framgången beror enligt partiet på hanteringen av den ekonomiska krisen.
- Det är ett mycket kraftigt underbetyg för Mona Sahlin, säger Per Schlingmann till Expressen.se.
En klar majoritet av svenskarna anser att Fredrik Reinfeldt är skickligast på att leda en regering.
Enligt Skops senaste mätning väljer hela 73,9 procent av de tillfrågade honom framför socialdemokraternas Mona Sahlin.
– Det är väldigt glädjande och det bekräftar den utveckling vi ser i övrigt. Det finns ett mycket starkt stöd för det politiska ledarskapet, säger Per Schlingmann, Moderaternas partisekreterare.

Kan bero på finanskrisen

Resultatet tror Schlingmann till stor del beror på hanteringen av den internationella finanskrisen.
– Jag ser mätningen både som ett gott betyg för den politik och det ledarskap vi för, men också som ett mycket kraftigt underbetyg för Mona Sahlin. Hon för en väldigt oansvarig ekonomisk politik.
– Mona Sahlin agerar som att hon har en egen sedelpress, det finns inga utgifter som hon inte föreslår.

Viktigt inför valet

Resultat är viktigt inför kommande valen, tycker partisekreteraren. I mätningen uppger 45 procent av de socialdemokratiska väljarna att de tycker Reinfeldt är skickligare än Sahlin på att leda regeringen.
De rösterna hoppas moderaterna få över blockgränsen.
– Det skapar goda förutsättningar för oss att vinna väljarnas förtroende, säger Per Schlingmann.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag