Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Desperat familj säljer sina ögon och njurar

Senaste nyheterna med Expressen TV
Rakthewa Khapim-udomlarp, hans fru och deras två söner har satt upp plakat där de erbjuder att sälja familjens ögon och njurar.
Foto: Facebook

Rakthewa Khapim-udomlarp hjälpte en vän – det slutade med att hans liv slogs i spillror.

Han försöker nu sälja familjens ögon och njurar för att lösa sina akuta pengaproblem, rapporterar Bangkok Post.

Rakthewa Khapim-udomlarp, 48, arbetar för de lokala myndigheterna i Ubon Ratchathani-provinsen i nordöstra Thailand. Han gick nyligen i god för en väns köp av en traktor som kostade motsvarande en halv miljon kronor. Traktorn skulle betalas av med en fast månadskostnad. Men när köparen inte skötte de månatliga inbetalningarna hölls Rakthewa Khapim-udomlarp ansvarig och hans hus och egendom beslagtogs.

Bilder visar nu hur Rakthewa Khapim-udomlarp, hans fru och deras två söner har satt upp plakat där de erbjuder att sälja ögon och njurar från samtliga fyra familjemedlemmar i förhoppningen att kunna lösa pengaproblemen.

Beloppen för att sälja organ på svarta marknaden varierar stort

Hela familjen har nu begett sig till fots till Ubon Ratchathani-provinsens huvudstad som ligger tio mil bort för att försöka från hjälp av premiärministern.

Njurar tillhör de mest eftersökta organen för transplantationer, men beloppen människor får för att sälja sin njure på svarta marknaden varierar stort. Det har hänt att en njure har sålts för en och en halv miljon enligt Science Alert, men tre män i Moldavien fick bara 20 000 kronor var när de sålde var sin njure. Ögon kan gå för omkring 13 000 kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.