Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dennis Rodman: Kim Jong-Un vill inte ha krig

Dennis Rodman är en av få amerikanska vänner till Kim Jong-Un. Han tror inte att diktatorn vill starta krig mot USA. Foto: / AP VICE MEDIA
Donald Trump påminner om ett förvuxet barn, menar Rodman. Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN

Tidigare basketstjärnan Dennis Rodman är en av få amerikanska vänner till Kim Jong-Un.

Men den nordkoreanske ledaren vill inte ha krig, hävdar Rodman – som nu försöker "överbrygga" konflikten.

– Jag har aldrig hört honom säga något sådant, och vi pratar hela tiden, säger Dennis Rodman, enligt Pacific Daily News.

Den amerikanske ex-basketstjärnan Dennis Rodman har besökt Nordkorea flera gånger de senaste åren och hunnit bli vän med dess ledare Kim Jong-Un.

Under torsdagen talade Rodman på Guam – en amerikansk militärbas i västra Stilla havet som flera gånger varit föremål för Nordkoreas hot. Bland annat ville han "överbrygga gapet" mellan USA och Nordkorea, rapporterar Pacific Daily News.

 

LÄS MER: Nordkorea kan ha bombat sönder testområde 

 

– Jag försöker hålla mig utanför det. Jag försöker bara vara hans vän, och hålla på med sport, och det är allt. Ingen politik, nej ingenting om USA mot Nordkorea, vi behöver inte prata om sådana saker, säger Dennis Rodman om vänskapen med Kim Jong-Un.

Dennis Rodman refererade till sin vän som "Kim" och förklarade att han inte alls delar uppfattningen att Nordkorea är ute efter ett krig.

Dennis Rodman: "Har aldrig hört honom säga något sådant"

– Han vill inte ha krig… Det kanske verkar så på nyheterna, men när jag ser honom och Donald Trump… Det är mer som två stora barn som tjafsar om vem som är tuffast, säger han och fortsätter:

– Jag kan omöjligt förstå varför han skulle vilja bomba något i hela världen. Jag har aldrig hört honom säga något sådant, och vi pratar hela tiden.

 

LÄS MER: Kims svar på hotet: Vi anfaller Guam 

Dennis Rodman skakar hand med sin vän Kim Jong-Un. Foto: KIM KWANG HYON / AP

Under presskonferensen bar Dennis Rodman ett t-shirt-tryck föreställandes Trump, Kim Jong-Un, honom själv och ordet ”unite”.

Rodmans och Kim Jong-Uns första möte ägde rum 2013. Sedan dess har de träffats flera gånger och bland annat ersatte han USA:s ambassadör Robert King efter att Nordkorea ställt in besöket.

– Om jag inte blir en av kandidaterna till Nobels fredspris är något allvarligt fel, sade Rodman år 2013 till Sports Illustrated.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!