Dennis Rodman är en av få amerikanska vänner till Kim Jong-Un. Han tror inte att diktatorn vill starta krig mot USA. Foto: / AP VICE MEDIADennis Rodman är en av få amerikanska vänner till Kim Jong-Un. Han tror inte att diktatorn vill starta krig mot USA. Foto: / AP VICE MEDIA
Dennis Rodman är en av få amerikanska vänner till Kim Jong-Un. Han tror inte att diktatorn vill starta krig mot USA. Foto: / AP VICE MEDIA
Donald Trump påminner om ett förvuxet barn, menar Rodman. Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅNDonald Trump påminner om ett förvuxet barn, menar Rodman. Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump påminner om ett förvuxet barn, menar Rodman. Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN

Dennis Rodman: Kim Jong-Un vill inte ha krig

Publicerad

Tidigare basketstjärnan Dennis Rodman är en av få amerikanska vänner till Kim Jong-Un.

Men den nordkoreanske ledaren vill inte ha krig, hävdar Rodman – som nu försöker "överbrygga" konflikten.

– Jag har aldrig hört honom säga något sådant, och vi pratar hela tiden, säger Dennis Rodman, enligt Pacific Daily News.

Den amerikanske ex-basketstjärnan Dennis Rodman har besökt Nordkorea flera gånger de senaste åren och hunnit bli vän med dess ledare Kim Jong-Un.

Under torsdagen talade Rodman på Guam – en amerikansk militärbas i västra Stilla havet som flera gånger varit föremål för Nordkoreas hot. Bland annat ville han "överbrygga gapet" mellan USA och Nordkorea, rapporterar Pacific Daily News.

 

LÄS MER: Nordkorea kan ha bombat sönder testområde 

 

– Jag försöker hålla mig utanför det. Jag försöker bara vara hans vän, och hålla på med sport, och det är allt. Ingen politik, nej ingenting om USA mot Nordkorea, vi behöver inte prata om sådana saker, säger Dennis Rodman om vänskapen med Kim Jong-Un.

Dennis Rodman refererade till sin vän som "Kim" och förklarade att han inte alls delar uppfattningen att Nordkorea är ute efter ett krig.

Dennis Rodman: "Har aldrig hört honom säga något sådant"

– Han vill inte ha krig… Det kanske verkar så på nyheterna, men när jag ser honom och Donald Trump… Det är mer som två stora barn som tjafsar om vem som är tuffast, säger han och fortsätter:

– Jag kan omöjligt förstå varför han skulle vilja bomba något i hela världen. Jag har aldrig hört honom säga något sådant, och vi pratar hela tiden.

 

LÄS MER: Kims svar på hotet: Vi anfaller Guam 

Dennis Rodman skakar hand med sin vän Kim Jong-Un.Foto: KIM KWANG HYON / AP

Under presskonferensen bar Dennis Rodman ett t-shirt-tryck föreställandes Trump, Kim Jong-Un, honom själv och ordet ”unite”.

Rodmans och Kim Jong-Uns första möte ägde rum 2013. Sedan dess har de träffats flera gånger och bland annat ersatte han USA:s ambassadör Robert King efter att Nordkorea ställt in besöket.

– Om jag inte blir en av kandidaterna till Nobels fredspris är något allvarligt fel, sade Rodman år 2013 till Sports Illustrated.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag