Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Den norska inbjudan som kungen nobbar

Här är Norges inbjudan som kungen nobbar.

Riksdagens talman Per Westerberg (M) är en av dem som blivit inbjuden till firandet den 17 maj – och till skillnad från kungen så tackar han ja.

– Att närvara vid jubiléet ingår som ett led i vårt omfattande nordiskt-baltiska samarbete och gemensamma identitet, säger talman Per Westerberg.

Kritiken fortsätter att komma mot kungaparet efter att kungen meddelat att de tackar nej till att närvara vid firandet när Norges grundlag fyller 200 år den 17 maj.

Norrmännen firar stort och har bjudit in sina kungliga grannar – men det svenska kungaparet nobbar inbjudan.

Kungen vägrar att vika sig efter kritiken mot honom och drottning Silvia och hovet bekräftar i dag på nytt att kungaparet - trots allt - inte tänker åka till Norge den 17 maj och fira 200 år sedan landet fick sin grundlag.

Talmannen inbjuden

– Nej. Vårt svar angående Norge gäller fortfarande, säger Annika Sönnerberg, biträdande informationschef vid hovet, till Expressens hovreporter Johan T Lindwall.

Riksdagens talesman Per Westerberg (M) är en av dem som blivit inbjuden till firandet den 17 maj – och till skillnad från kungen så tackar han ja.

– Att närvara vid jubiléet ingår som ett led i vårt omfattande nordiskt-baltiska samarbete och gemensamma identitet, säger talman Per Westerberg.

Har talmannen några kommentarer till kritiken mot kungen efter att han tackat nej till att medverka?

– Nej det kommer han inte att ha, säger talmannens pressekreterare Karin Flygare.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!