Den häktade BolticGöta-supportern berättar:

Publicerad
Uppdaterad
Den 21-årige BolticGöta-supportern som i fredags greps av polisen efter tumultet i Västerås har berättat varför han slåss i BolticGöta namn.
- Adrenalinkicken. Kicken man får av att slåss under de här formerna. Den är obeskrivlig. Underbar, en drog, har han sagt till Värmlands Folkblad.
Den allt mer organiserade huliganfirman Värmlandsalliansen hamnade i fokus vid två stora bråk förra året.
 • I Karlskoga slogs de med VSK-anhängare före en fotbollsmatch i Degerfors
 • På annandagen blev det tumult igen när Västerås bandylag gästade Karlstad.

  Den stora smällen

  Värmlands Folkblad träffade en av huliganerna, den nu åtalade 21-åringen, för ett år sedan och lät honom berätta sin historia. - Vi bara väntar på den stora smällen, sa han då. I fredags kom den stora smällen. Uppemot 60 personer, så kallade supportrar till Västerås SK och BolticGöta, drabbade samman i centrala Västerås. Två civilklädda polismän som ingrep skadades. 21-åringen greps - misstänkt för anstiftan till våldsamt upplopp och sitter nu anhållen. Han riskerar upp till tio år i fängelse.

  Adrenalinkick

  I intervjun med Värmlands Folkblad berättade 21-åringen varför han slogs. - Adrenalinkicken. Kicken man får av att slåss under de här formerna. Den är obeskrivlig. Underbar, en drog. Jag blir lika äcklad av oprovocerat våld som någon annan: men firmafajter är annorlunda, sa han till VF. - Personligen älskar jag Boltic över allt annat, det är en del av grejen med firmafajter. Man står upp och slåss för sin klubb - den man älskar mer än något annat. Då känns det väldigt meningsfullt, sa 21-åringen som inte vill kallas huligan. - Huligan låter så illa. Svensson ser en tjock, rakad skinnskalle som inte har några hjärnceller. Vi är inga drägg. Vi är helt vanliga grabbar med ordnade liv som helt enkelt älskar våra klubbar och att fajtas. Vårt agerande går inte att skylla på "dålig uppväxt". Värmlands Folkblad har i helgen varit i kontakt med 21-åringens mamma. - Erik är egentligen en fin kille, inte kriminell och inte våldsam. Det här är fruktansvärt för oss alla i familjen, säger mamman till VF. - Vi kan ju inte blunda för det som hänt men det är fruktansvärt att bara bilden av huliganen som kommer fram. Tyvärr har han och hans kompisar tyckt att det varit roligt att härja kring matcherna, men han är ingen sån person egentligen.

  Tack för att du hjälper oss!

  Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

  Stort tack!

  Tack!

  Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

  En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

  Thomas MattssonAnsvarig utgivare

  Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

  Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

  Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

  "Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

  Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


  Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

  Till Expressens startsida

  Mest läst i dag