Den försvunna kaninstatyn hittad

Publicerad
Uppdaterad
"Mate hunting" - en kaninstaty som tillverkats av Marianne Lindberg De Geer, försvann spårlöst från sin plats i Borås under natten mot lördagen. Många oroliga hörde av sig till polisen, och till slut återfanns den i Viskan, på tre meters djup.
- Det är väl nåt jävulskap, säger Mikael Rohmee, inre befäl på räddningstjänsten i Borås, till Boras.expressen.se.
Den försvunna kaninen "Mate hunting" orsakade många Boråsbors förundran och besvikelse under lördagen. Den hade spårlöst försvunnit under natten.
Vid fyratiden på eftermiddagen återfanns den dock i Viskan. Någon hade tittat ner och sett konturerna, enligt Borås tidning.

Skadad

Ett kaninöra var dock skadat och den hade fått lite skrapsår.
- Vi har dykt ner och tittat, för polisen bad oss om hjälp, men den är så tung och stor så vi måste bärga upp den på något sätt. Det får ske på måndag eller kanske i morgon, säger Mikael Rohmee.
Den är tre meter – hur lyckades någon få dit den?
- Ja, jag vet inte det. Det är ett mysterium. Men det är väl nåt jävulskap, säger Mikael Rohmee.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag