Foto: Lefteris Pitarakis
 Foto: Lefteris Pitarakis

Demonstranterna angreps med automatvapen

Publicerad
Uppdaterad
Striderna på Befrielsetorget i Kairo tog fart igen tidigt på torsdagmorgonen, när Mubarakanhängare angrep regimkritiska demonstranter med automatvapen.
Minst fem personer har skjutits ihjäl under morgonens nya strider, uppger al-Jazira.
Sammandrabbningar har mer eller mindre pågått hela natten i Kairo, med brandbomber och stenar som kastats mellan de olika grupperingarna. Vid fyratiden i morse rapporterades om tung ihållande eldgivning med automatvapen.
Ett par timmar senare uppger tv-kanalen al-Jazira att minst fem människor dödats under morgonens skottlossning hittills. Ett okänt antal människor har skadats.
Skotten har kommit från 6 Oktoberbron och åtminstone två andra platser runt torget där Mubarakanhängare samlats., säger en av regimkritikernas ledare, Mustafa el-Naggar.
- Vi kan inte ge upp nu, vi har förlorat liv. Om vi ger oss nu kommer de att jaga oss en och en tills de tagit alla, sade en av de regimkritiska demonstranterna på torget till al-Jazira
- Vi förstår inte varför militären inte gör någonting. Människor dör och de kan stoppa det, de är här men ingenting händer. Ingen gör något, sade hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag