Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Demonstranter i Ku Klux klan-dräkter vid förhör

Demonstranter klädda i Ku Klux Klan-huvor stör senatens utfrågning justitieministerkandidaten Jeff Sessions.
Foto: Alex Brandon / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Alex Brandon / AP TT NYHETSBYRÅN

Demonstranter klädda i Ku Klux Klan-huvor stör senatens utfrågning av Donald Trumps justitieministerkandidat Jeff Sessions.

Det rapporterar flera amerikanska medier, däribland Washington Post.

– Nej till Trump, nej till KKK, nej till fascist-USA, ska en man – som fördes ut ur salen – ha ropat.

På tisdagen hålls senatorernas förhör med Donald Trumps konservativa justitieministerkandidat Jeff Sessions. För 30 år sen nekades Sessions, nu senator i Alabama, en post som domare – på grund av rasistiska kommentarer.

Sessions var den första senatorn som gav sitt stöd till Trump öppet, och har gjort flera uttalanden om att minska invandringen till USA.

Därutöver har han skämtat om att han tyckte att Ku Klux Klan var en bra rörelse, tills han upptäckte att "de rökte hasch".

"Gör slut på rasismen"

Till följd av utnämnandet, och utfrågningen, har flera demonstranter samlats vid Kapitolium i Washington DC för att visa sitt missnöje med Jeff Sessions.

Från demokraternas håll har kritiken länge varit massiv, och på tisdagen har flera av demonstranterna klätt sig i Ku Klux Klan-huvor, för att visa att de anser Sessions vara rasist.

På demonstranternas plakat ska det bland annat stå saker som: "refugees welcome" och "gör slut på rasismen – stoppa Sessions".

Minst en person har tvingats lämna salen, efter att ha stört Sessions öppningsanförande.

– Nej till Trump, nej till KKK, nej till fascist-USA, ska personen ha ropat.

Ska kämpa för att göra USA säkrare

Jeff Sessions vill fungera som en lagstärkare enligt gamla skolan, som ska slå ner mot våldsbrott och arbeta för att stärka moralen inom lokalpolisen. Det skriver Washington Post.

Enligt tidningen ska förhören fokusera på våldsbrott i utvalda delar av landet, och hur USA kan vara mitt i "början av en farlig trend" som kan göra USA mindre säkert.

Sessions har sagt att han ska satsa på att lagföra personer som begått vapenbrott, och uttrycka empati för afroamerikaners kamp för lika rättigheter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.