Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Demokratisk advokat åtalad – påstås ha ljugit för FBI

Hillary Clinton
Foto: KEVIN DIETSCH/UPI/SHUTTERSTOCK / KEVIN DIETSCH/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Donald Trump.
Foto: KEVIN DIETSCH/UPI/SHUTTERSTOCK / KEVIN DIETSCH/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Advokaten Michael Sussmann, som arbetat åt Demokraterna, åtalas av en federal jury för att ha ljugit för FBI i samband med Rysslandsutredningen om vems intressen han företrädde.

Det rapporterar amerikanska medier.

I september 2016 tipsade Michael Sussmann FBI om en misstänkt koppling mellan ryska intressen och Donald Trumps presidentvalskampanj.

Han ska då ha sagt till FBI att han inte företrädde någon särskild klient, trots att han i själva verket agerade på uppdrag av den demokratiska presidentkandidaten Hillary Clintons valkampanj, skriver Huffington Post.

Den som ansökte om att åtal skulle väckas var John Durham, som av Trumpadministrationen utsågs till särskild granskare av Rysslandsutredningen.

I ett uttalande till New York Times på onsdagen uppgav Sussmanns advokater att han förnekar brott och att ett åtal vore ”en grundlös, exempellös och oberättigad avvikelse från det opolitiska och principfasta sätt på vilket justitiedepartementet är avsett att arbeta”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.