Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Demokraternas största hopp 2020 är Oprah”

Oprah Winfrey är demokraternas främsta chans att besegra Donald Trump vid nästa presidentval, skriver en kolumnist för New York Post.Foto: STELLA
”Tack för stödet”, kommenterade Oprah Winfrey kolumnen i New York Post.Foto: POLARIS

Oprah Winfrey är demokraternas främsta chans att besegra Donald Trump vid nästa presidentval.

Det hävdar John Podhoretz, kolumnist för New York Post och tidigare talskrivare för de amerikanska presidenterna Ronald Reagan och George Bush den äldre.

Och tv-ikonen har kommenterat:

”Tack för stödet! Demokraternas största hopp 2020: Oprah”, skriver Oprah Winfrey på Twitter.

Podhoretz hyllade i sin kolumn Oprah Winfreys debut på tv-programmet "60 Minutes" där hon var moderator under en debatt mellan republikanska och demokratiska väljare i Michigan.

”Hon lyssnade, frågade, talade utan fördomar, försökte finna gemensamma faktorer – det var en superb insats av Oprah”, skriver Podhoretz.

Han hävdade sedan att om tv-ikonen skulle ställa upp i presidentvalet om tre år skulle hon vara en stark kandidat till att utmana Donald Trump.

"USA gör sig av med det gamla sättet att ta sig an politik. Demokraterna måste göra detsamma för att anpassa sig efter det rådande klimatet. Och det är där Oprah kommer in i bilden. Hor är en spegelbild av Trump. Hon är kvinna och han är man. Hon är Amerikas generösa moster och han är Amerikas galna farbror”, skriver Podhoretz.

Han pekar också på Barack Obamas valkampanj 2008, då Oprah Winfrey kampanjade för honom, som ett tecken på hennes massiva inflytande.

”Det är möjligt att Obama inte hade vunnit utan henne”, skriver Podhoretz.

Oprah Winfrey får större stöd än Donald Trump i en väljarundersökning.Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

Får större stöd än Trump i väljarundersökning

Och kolumnen har inte gått Oprah Winfrey spårlöst förbi.

”Tack för stödet! Demokraternas största hopp 2020: Oprah”, skriver Oprah Winfrey på Twitter och länkar till artikeln.

https://twitter.com/Oprah/status/913551310628184064

Enligt en väljarundersökning gjord av Public Policy Polling i mars skulle 47 procent rösta på Oprah Winfrey mot 40 procent för Donald Trump.

Oprah sköt i juni dock ner tanken på att hon skulle försöka bli president.

– Jag kommer aldrig att försöka bli folkvald, sade hon till Hollywood Reporter.

Återstår att se om den senaste tidens händelser, med Trumps ordkrig med Kim Jong-Un,  NBA-profiler och mer eller mindre hela NFL, kan få tv-stjärnan att tänka om.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.