Utsikterna ser inget vidare ut för Bernie Sanders inför Massachusetts. Foto: Courtney DespainUtsikterna ser inget vidare ut för Bernie Sanders inför Massachusetts. Foto: Courtney Despain
Utsikterna ser inget vidare ut för Bernie Sanders inför Massachusetts. Foto: Courtney Despain
Hillary Clinton leder i Massachusetts med åtta procentenheter i den senaste mätningen. Foto: Gareth PattersonHillary Clinton leder i Massachusetts med åtta procentenheter i den senaste mätningen. Foto: Gareth Patterson
Hillary Clinton leder i Massachusetts med åtta procentenheter i den senaste mätningen. Foto: Gareth Patterson

Delstaten som kan bli nådastöt för Sanders

Publicerad

MASSACHUSETTS. Det är delstaten som kan avgöra Bernie Sanders framtid.

En seger för Hillary Clinton i Massachusetts under ”Super Tuesday” är i praktiken en nådastöt för utmanarens kampanj att nå Vita huset.

– Det här är nog en av delstaterna han hoppas vinna – och chansen finns fortfarande, säger David Paleologos, politisk researcher på Suffolk University, enligt Boston Globe.

Men utsikterna ser inget vidare ut, ärligt talat.

Även om Massachusetts spås bli av de jämnare uppgörelserna under tisdagen så leder Hillary Clinton med åtta procentenheter i den senaste mätningen, uppger Boston Globe.

Båda kandidaterna befinner sig under måndagen i delstaten för att mobilisera stöd, ett område som Sanders åtminstone ser ut att var bättre på.

– Hon växer inte alls (i mätningarna). Sanders gör det, men han verkar ändå inte komma ikapp henne, säger David Paleologos.

Massachusetts svårt att förutspå

Det som gör Massachusetts svårt att förutspå är att även oregistrerade väljare – utan partitillhörighet – kan rösta i antingen det republikanska eller demokratiska primärvalet under tisdagen.

Av de som redan är registrerade leder Clinton med 22 procentenheter, men bland de oregistrerade independentväljarna leder Sanders med 17.

Att få ut dem kommer med andra ord bli absolut avgörande för honom.

Annars kan vägen till Vita huset ta slut just här redan i morgon.

Sanders själv ser ingen poäng i att spekulera i hur många av de elva delstaterna under supertisdagen som han ”måste” vinna. För alla andra som följer det demokratiska racet ser allting under fem delstater dåligt ut för senatorn från Vermont.

Sanders vinner troligen hemma

Hans chans att kunna fortsätta utmana Clinton på riktigt ligger i att vinna de jämna staterna Colorado, Minnesota, Oklahoma och alltså Massachusetts. Hemdelstaten Vermont kommer han av allt att döma vinna stort.

Clinton går å sin sida mot säkra segrar i de övriga: Alabama, Georgia, Tennessee, Texas, Virginia och hennes make Bills hemstat Arkansas.

När Bernie Sanders i helgen fick kommentera det mörka läget för hans del var det med irritation han replikerade.

Han och hans kampanjmedarbetare menar att, oavsett resultat, så finns det ingen poäng för honom att dra sig ur ett race med bara två kandidater – så länge inte en av kandidaterna redan har säkrat antalet delegater för att vinna partiets nominering.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag