Delfin tros ha tagit sitt liv efter ungens död

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Reuters

Under dagens brutala delfinjakt i japanska Taiji dödades ett stort antal flasknosdelfiner.

Nu kommer nästa tragiska nyhet. En mamma till en albinodelfin tros ha tagit livet av sig i sorgen efter sin kalv.

– Modern hoppade flera gånger upp ur vattnet, för att söka efter sin kalv, innan hon dök ner i djupet för att aldrig komma upp igen, skriver miljöorganisationen Sea Shepherd på sin webbsida.

Ungefär 500 delfiner hade i år drivits in i viken som blivit känd från den Oscarbelönade filmen "The Cove".

Innan den grymma slakten började drog fiskarna för ett stort skynke för att Reuters filmteam inte skulle kunna filma grymheterna.

Det enda filmarna kunde se var hur havet färgades rött av delfinernas blod.

Mamman blev bestört

Delfinerna drivs in i viken för att de japanska fiskarna ska kunna välja ut de finaste exemplaren till försäljning. Många av de andra delfinerna slaktas brutalt.

Enligt miljöorganisationen Sea Shepherd ska en av de infångade flasknosdelfinerna ha varit en ovanlig albinodelfinkalv. Fiskarna ska ha fångat kalven och sedan gömt den under en presenning innan den fördes till ett museum i Taiji.

När mamman förstod vad som hänt ska hon enligt Sea Shepherd ha blivit bestört.

Kan begå självmord

På sin hemsida skriver miljöorganisationen:

"Våra volontärer 'Cove Guardians' dokumenterade och bevittnade hur den sörjande modern flera gånger hoppade upp ur vattnet, för att söka efter sin kalv, innan hon dök ner i djupet för att aldrig komma upp igen".

Den brittiska tidningen Daily Mail skriver att många experter menar att delfiner mycket väl kan begå självmord. Enligt tidningen finns det flera fall där delfiner i fångenskap tagit livet av sig efter att ha blivit olyckliga eller förvirrade.

Delfiner ska bland annat ha slagit huvudet mot poolkanten eller helt enkelt slutat komma upp för luft.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.