Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Delar av New York kan tvingas coronastänga

Foto: MATTHEW MCDERMOTT / POLARIS POLARIS IMAGES

Delar av New York kan stängas ner under tisdagen – det hotar borgmästaren Bill de Blasio med.

Anledningen är de stigande coronasiffrorna i staden, skriver New York Post.

På måndagen samlades, i New Yorks City Hall, flera av stadens tunga politiker och myndighetspersoner.

Skälet var de nya larmsiffror om antalet personer som insjuknat i covid-19 – fyra gånger så många som i delstaten i övrigt.

Nu kan staden, med borgmästare Bill de Blasio i spetsen, tvingas stänga ner de delar av New York där smittspridningen är som värst. Detta efter att staden sakta har börjat öppna upp mot en tidigare normalitet.

Nedstängningen kan, skriver New York Post, beröra alla områden förutom de som anses som mest behövda, som till exempel sjukhus. 

Grupper på mer än tio kan förbjudas

Samtidigt kan grupper på mer än tio personer förbjudas, och skolor och daghem uppmanas att slå igen. Dessutom ska personer som vägrar bära ansiktsmasker kunna bötfällas.

– Vi är mycket, mycket bekymrade, säger Bill de Blasio enligt New York Post och fortsätter:

– De senaste siffrorna har inte visat någon förbättring. Vi har engagerat oss i aggressiv uppsökning, utbildning och verkställighet, förutom att uppmuntra och tillhandahålla testning.

Bill de Blasio sade inte vilka stadsdelar som kan beröras. Men den nuvarande listan över de värsta smitthärdarna - och de med några av de högsta infektionstalen i staten New York –inkluderar både Brooklyn och Queens.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.