Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dejtade 35 kvinnor – för att få födelsedagspresenter

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Takashi Miyagawa, 39, är anmäld för bedrägeri efter att han lurat minst 35 kvinnor.
Foto: Youtube / MSB
Romansbedragaren fick massor av födelsedagspresenter och kontanter av tjejerna han dejtade.
Foto: Youtube / MSB
Nu misstänks han för bedrägeri.
Foto: Youtube / MSB

En japansk romansbedragare misstänks ha försökt lura över 35 kvinnor samtidigt för att få födelsedagspresenter.

Enligt Daily Mail ska 39-årige Takashi Miyagawa ha uppgett olika födelsedatum för alla sina ”flickvänner” – så att han kunde få massor av gåvor.

Men allt var lögn.

Takashi Miyagawa, 39, är anmäld för bedrägeri efter att han lurat minst 35 kvinnor. De trodde alla att de var hans stora kärlek – och var till en början helt omedvetna om varandras existens. Migagawa ska dessutom ha sagt att han fyllde år på helt olika datum.

Det är den japanska kanalen MBS News som nyligen släppt bilderna som visar Miyagawa med många olika kvinnor. Bland annat en kvinna som gjort i ordning ett bord med två tårtor och ett kort med orden: ”Grattis på födelsedagen.”

I den senaste bluffen ska han ha sagt till en 47-årig kvinna att hans födelsedag var den 22 februari. Men i själva verket fyller han år den 13 november. 

Ett annat offer berättar att han övertygat henne om att hans födelsedag var i juli. En tredje lurades att tro att hans bemärkelsedag var i april.

Lovade att de skulle gifta sig

Miyagawa ska ha träffat kvinnorna när han jobbade som säljare. Han ska ha riktat in sig på ensamstående kvinnor och inlett varje förhållande med löfte om framtida äktenskap. På så sätt ska han ha lurat till sig både födelsedagspresenter, kläder och kontanter från sina ”flickvänner”.

39-åringen lyckades svindla åtminstone 35 kvinnor innan de i februari gick ihop och polisanmälde honom. En utredning om bedrägeri pågår just nu.

Den här typen av svindlare är långt ifrån ovanliga.  I Sverige har ”Tinder-svindlaren” Simon Leviev uppmärksammats efter att han anklagats för flera bedrägerier. Leviev misstänks ha lurat till sig pengar genom att låtsas vara son till en diamantmiljardär och att han levde ett liv i lyx. 

Har du blivit utsatt för romansbedrägeri?

• Anmäl till polisen.

• Kontakta din bank direkt. Om en transaktion nyss har genomförts kan banken ha möjlighet att stoppa den.

• Ta hjälp och stöd av personer i din omgivning. Du kan även kontakta Brottsofferjouren.

• Avbryt all kontakt, även med personer som påstår att de kan hjälpa dig att få tillbaka pengarna.

• Kontakta din kommuns skuld- och budgetrådgivning för att få råd kring din ekonomiska situation.

Källa: Polisen.

Se något mer: Tinder-svindlaren gripen på flygplats

Har lurat kvinnor på stora summor pengar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.