Gina DeJesus mamma Nancy Tuiz förlåter Ariel Castro, som kidnappat hennes dotter. Foto: Splash News, AP
Gina DeJesus mamma Nancy Tuiz förlåter Ariel Castro, som kidnappat hennes dotter. Foto: Splash News, AP

DeJesus mamma: Jag kan inte vara arg

Publicerad

Kidnappade Gina DeJesus mamma brukade gå förbi huset där hennes dotter hölls fången.

När hon träffade Ariel Castro brukade han fråga om sökandet efter hennes försvunna dotter gick.

– Men jag kan inte vara arg på honom. Hade jag träffat honom i dag hade jag sagt "Gud välsigne dig" och gett honom en kram, säger Gina DeJesus mamma Nancy Ruiz, rapporterar NY Daily News.

För flera år sedan lovade Gina DeJesus mamma sig själv att hon skulle förlåta den eller de personer som kidnappade hennes dotter, bara hon blev fri, skriver New York Daily News. Och nu förefaller Nancy Ruiz hålla sitt löfte:

– Jag skulle säga "Gud välsigne dig", och krama om honom. Jag hatar honom inte. Jag förlät honom för flera år sedan. Jag upprepade för mig själv att vem som än har gjort det här, så kommer jag att förlåta den personen, bara Gina blev fri, säger Nancy Ruiz till ABC News.

Frågade om hur sökandet fortskred

Nancy Ruiz och kidnapparen i Cleveland, Ohio, Ariel Castro, hade känt varandra under hela sin uppväxt, då de växte upp i samma område. Hennes syster bor bara två kvarter från huset där Castro höll Gina DeJesus inspärrad, och Nancy Ruiz passerade regelbundet huset där hennes dotter hölls fången.

Enligt New York Daily News hände det då och då att Castro och Nancy Ruiz sprang in i varandra, och Castro ska då ha frågat omtänksamt kring hur sökandet efter Gina gick. Samtidigt höll han alltså flickan fången som sexslav i sitt hem.

"Vill bara vara lycklig"

Men Nancy Ruiz menar att de år hon tvingats leva utan sin dotter redan är en tillräcklig börda att bära.

– När du börjar hata någon på det här sättet så äter det upp dig inifrån. Jag har inte tid med det. Jag vill vara lycklig, som jag har blivit nu, säger Nancy Ruiz till ABC.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag