Denise "Dede" Lopez sörjer sin vän. Hon fick beskedet att kvinnan omkommit via en gemensam kompis i onsdags. Dede ställer nu upp i en välgörenhetskväll, som arrangeras av Peter Ram. Mer information om kvällen finns på www.mavin.nu
Denise "Dede" Lopez sörjer sin vän. Hon fick beskedet att kvinnan omkommit via en gemensam kompis i onsdags. Dede ställer nu upp i en välgörenhetskväll, som arrangeras av Peter Ram. Mer information om kvällen finns på www.mavin.nu

Dede förlorade sin gravida vän

Publicerad
Uppdaterad
Sångerskan Denise Dede Lopez väninna omkom i katastrofen i Asien.
Kvinnan, Joy, var gravid i sjunde månaden.
Jag har gråtit väldigt mycket, säger Denise Lopez till Expressen.
Denise Lopez, 32, anordnar nu med artisten Dr Alban en insamling för katastrofens offer. För Expressen berättar hon om sorgen och saknaden efter sin väninna, Joy, 25. De lärde känna varandra på Phi Phi-öarna i Thailand. Joy som är thailändska var gift med svenske Per Svensson, 39, och paret väntade sitt första barn.

Sjunde månaden

– Hon var i sjunde månaden så två liv gick bort samtidigt. Jag har gråtit jättemycket. Man försöker stänga av det men det kommer tillbaka, säger Denise Lopez. Hon var själv nära att åka till Thailand precis före jul. En väninna ville att de skulle resa dit tillsammans men Denise tackade nej i sista minuten. Per Svensson förlorade sin gravida fru Joy i katastrofen. – Jag kan inte tänka mig att jag överlevt om jag varit där. Vi bodde alltid i en bungalow precis vid stranden, säger hon. Nu pendlar känslorna mellan sorg, lättnad och oro. Sorg över Joy som omkom, lättnad över att de flesta av vännerna trots allt klarat sig. Och oro över alla dem som hon ännu inte fått kontakt med. – Det är som en kniv i själen. Jag lider med alla människor, säger Denise Lopez.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag