Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Debattörerna oense: "Det är Flashback"

Roland Poirier Martinsson, konservativ filosof och författare, blev upprörd när Kajsa Ekis Ekman, författare, journalist och vänsterdebattör pratade om Hillary Clinton och hennes mejl.
Stig-Björn Ljunggren och Roland Poirier Martinsson.

Tonen höjdes och stämningen blev hård när två debattörer höjde tonen i Expressen TV:s Valstudion.

– Du pratar som att det är en god sak om det går dåligt för USA, sa den konservative debattören Roland Poirier Martinsson.

– För många människor världen över som har sett sina länder förstörda är USA ondskan personifierad, svarade vänsterdebattören Kajsa Ekis Ekman.

Det var när de fyra paneldebattörerna pratade om Hillary Clintons mejlskandal, som nu har blossat upp på nytt, som en hätsk diskussion bröt ut mellan Roland Poirier Martinsson och Kajsa Ekis Ekman i live-tv.

Roland Poirier Martinsson, konservativ filosof och författare, blev upprörd när Kajsa Ekis Ekman, författare, journalist och vänsterdebattör pratade om Hillary Clinton och hennes mejl.

– Jag måste fråga dig en sak. Du pratar som att det är en god sak om det går dåligt för USA, sa han i Expressen TV.

– Ja, det tycker jag absolut, svarade Kajsa Ekis Ekman.


LÄS MER: Ekis Ekman: "Hillary Clinton är blodtörstig"


Och tonen de båda emellan höjdes.

"USA har förstört miljoner liv"

– Det är dåligt för världen om det går dåligt för världens största demokrati när alternativen är Ryssland och Kina och kaos. Vi vill att USA ska leva upp till sina ideal, sa Roland Poirier Martinsson.

Varpå Kajsa Ekis Ekman svarade:

– För många människor världen över som har sett sina länder förstörda är USA ondskan personifierad, sa hon.

Och ordväxlingen fortsatte.

"Det är att be om kaos i världen"

– Det är bra för världen om det är stabilt och säkert och bra i Ryssland, Kina och USA. Att hoppas att det ska gå åt helvete är att be om kaos i världen, sa Roland Poirier Martinsson.


LÄS MER: Är mejlskandalen större än Watergate?


– Min åsikt är att USA ligger bakom mycket av kaoset som råder i världen just nu. Om vi tittar på USA:s roll internationellt handlar det mycket om att säkra världen för kapitalismen, svarade Kajsa Ekis Ekman.

Då fick hon mothugg – med en parallell till forumet Flashback.

– Det där är Flashback, sa Roland Poirier Martinsson.

– Det är inte Flashback. Jag har läst hennes mejl, jag vet inte om du har gjort det, svarade Kajsa Ekis Ekman.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.