Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Debatt kan ställas in – Hunt till angrepp mot Johnson: ”Fegis”

Jeremy Hunt kallar Boris Johnson för fegis.Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Boris Johnson.Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Boris Johnson och Jeremy Hunt skulle debattera i tv.

Men det är oklart om Johnson – som är i blåsväder efter att ett storbråk mellan honom och flickvännen Carrie Symonds läckt ut medierna – kommer.

Nu kan debatten ställas in. 

– Var inte en fegis, säger Jeremy Hunt som tävlar mot Johnson att bli ny premiärminister i Storbritannien, enligt Sky news. 

Den brittiska tv-kanalen skulle hålla debatten i morgon, tisdag.

Men det råder oklarheter huruvida Boris Johnson kommer dyka upp. Tv-kanalen skriver på Twitter att debatten kommer skjutas fram till 1 juli, om Johnson inte dyker upp. 

Till en början twittrade kanalen att Johnson ”vägrat” komma, men raderade därefter tweeten och förtydligade att han inte svarat.

https://twitter.com/SkyNewsBreak/status/1143090756703404032

Hans motståndare Jeremy Hunt uppmanar Johnson att ställa upp i debatten.

– Var inte en fegis, Boris. Visa landet att du kan hantera pressen det innebär att ha det svåraste jobbet i landet, säger han till Sky news.  

Stormar kring Boris Johnson efter storbråket

Boris Johnson har ansetts vara favorit att ta över partiet efter Theresa May, som i slutet av maj meddelade att hon avgår.

Men senaste dagarna har det stormat kring honom.

Natten mellan torsdag och fredag hörde grannar skrik och bråk inifrån Carrie Symonds lägenhet i södra London där Tory-politikern Boris Johnson nyligen flyttat in.

Symonds ska ha försökt kasta ut sin sambo – som högljutt vägrade – samtidigt som en granne spelade in bråket.

Johnson har inte velat svarat på några frågor om bråket, utan vill hellre prata om politik.

– Jag tror att vad de vill höra är mina planer för landet och för vårt parti, säger han, rapporterade Sky News i helgen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.