Bernie Sanders allra mest inbitna fans har nu möjlighet till ett evigt avtryck av den 74-årige Vermont-senatorn – i form av en gratis tatuering. Foto: Polaris/Phil McauliffeBernie Sanders allra mest inbitna fans har nu möjlighet till ett evigt avtryck av den 74-årige Vermont-senatorn – i form av en gratis tatuering. Foto: Polaris/Phil Mcauliffe

Bernie Sanders allra mest inbitna fans har nu möjlighet till ett evigt avtryck av den 74-årige Vermont-senatorn – i form av en gratis tatuering.

 Foto: Polaris/Phil Mcauliffe
Tyre Duvernay, ägare till en tatueringsstudio i Vermont, började erbjuda Bernie Sanders väljare gratis tatueringar med sin kandidat – efter att han hört talas om att en annan studio delade ut Donald Trump-tatueringar. Foto: Skärmdump från Facebook/Aartistic IncTyre Duvernay, ägare till en tatueringsstudio i Vermont, började erbjuda Bernie Sanders väljare gratis tatueringar med sin kandidat – efter att han hört talas om att en annan studio delade ut Donald Trump-tatueringar. Foto: Skärmdump från Facebook/Aartistic Inc
Tyre Duvernay, ägare till en tatueringsstudio i Vermont, började erbjuda Bernie Sanders väljare gratis tatueringar med sin kandidat – efter att han hört talas om att en annan studio delade ut Donald Trump-tatueringar. Foto: Skärmdump från Facebook/Aartistic Inc

De tatuerar sig för att visa stöd för Sanders

Publicerad

De visar sitt stöd för den favorittippade presidentkandidaten Bernie Sanders - med livslångt avtryck i bläck.

Tatuerare i hela USA erbjuder nu inbitna fans gratis tatueringar av Sanders glasögon och kalufs.

– När mina barn frågar mig kommer jag att kunna berätta för dem om den här perioden i Amerikas historia och hur han har inspirerat mig, säger Haley Lent till AJplus.

Det råder Bernie Sanders-feber i den amerikanska delstaten New Hampshire där nattens valsrysare utspelar sig. Sanders är utmanaren från vänster som har gjort succé bland unga väljare mycket på grund av hans virala kampanj "Feel the Bern".

Och faktum är att hans allra mest inbitna fans nu har möjlighet till ett evigt avtryck av den 74-årige Vermont-senatorn - i form av en gratis tatuering.

Inspirerades - av Trump tatueringar

Det hela började med ett rykte om att en tatueringsstudio i New Hampshire erbjöd gratis tatueringar av den republikanska kandidaten Donald Trump.

Det fick Tyre Duvernay, ägare till en tatueringsstudio i Vermont, att reagera. Han ville inte vara sämre och erbjöd därför Bernie Sanders väljare gratis tatueringar med sin kandidat, skriver the Observer.

 

Under veckan som har gått har Duvernay och hans kolleger på tatueringsstudion tatuerat omkring 60 personer.Foto: Skärmdump från AJplus

– Jag visste att det var en trick när de gjorde det i New Hampshire, men här i Vermont står vi verkligen bakom Bernie Sanders, säger Duvernay till the Observer.

Han fortsätter:

– Jag kunde ha erbjudit folk tatueringarna utan att han ställde upp som presidentkandidat, folk skulle fortfarande ha skaffat en.

 

LÄS MER: Följ Expressens livesändning om presidentvalet i USA 2016 här

 

Under veckan som har gått har Duvernay och hans kolleger på tatueringsstudion tatuerat omkring 60 personer.

– Så länge han kampanjar kommer vi att fortsätta. Förhoppningsvis kommer det att spridas och få andra att ta efter, säger Duvernay.

Och han har fått rätt. Flera tatuerare i hela USA har bestämt sig för att göra samma sak och erbjuder nu gratis tatueringar i form av Bernie Sanders kalufs och glasögon som blivit en symbol för hans presidentkampanj.

Tatueringarna har blivit virala

Fansens gaddar har redan blivit virala och ger Sanders kampanj ytterligare draghjälp.

– Det är hans glasögon och hårfäste med det rufsiga håret som han har, säger Haley Lent, Bernie Sanders-väljare som tatuerat in sin kandidat på handleden.

– Folk säger: tänk om han inte vinner, då kommer du att ha en tatuering av honom, men jag ser det inte så. När mina barn frågar om det kommer jag att kunna berätta för dem om den här perioden i Amerikas historia och hur han har inspirerat mig, säger hon till AJplus.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag