Bara några minuter om dagen orkar Karin resa sig upp ur sängen. Här med sin sambo Henrik. Foto: Anna-Karin NilssonBara några minuter om dagen orkar Karin resa sig upp ur sängen. Här med sin sambo Henrik. Foto: Anna-Karin Nilsson
Bara några minuter om dagen orkar Karin resa sig upp ur sängen. Här med sin sambo Henrik. Foto: Anna-Karin Nilsson
"Karin är berövad 99,9 procent av sitt liv. Sjukdomen är mycket mer handikappande vad de flesta kan tro, den begränsar livet oerhört", säger Henrik. Foto: Anna-Karin Nilsson"Karin är berövad 99,9 procent av sitt liv. Sjukdomen är mycket mer handikappande vad de flesta kan tro, den begränsar livet oerhört", säger Henrik. Foto: Anna-Karin Nilsson
"Karin är berövad 99,9 procent av sitt liv. Sjukdomen är mycket mer handikappande vad de flesta kan tro, den begränsar livet oerhört", säger Henrik. Foto: Anna-Karin Nilsson

De tackar läsarna: "Fint att känna stödet"

Publicerad

Kärlek, uppmuntran och goda råd.

Stödet till ME-drabbade Karin Eriksson, 32, och hennes sambo Henrik Fransson, 36, fortsätter strömma in.

– Det är fint att känna stödet, tycker paret.

Karin, 32, och sambon Henrik, 36, drömde om att gifta sig, skaffa barn och göra fler skidresor och fjällvandringar – men livet ville annorlunda. Karin Eriksson drabbades av sjukdomen ME för sju år sedan. Sedan fem år tillbaka ligger hon fången i sin säng nästan dygnet runt. Hon behöver hjälp med allt. Hon orkar bara resa sig ur sängen några minuter per dag.

Efter att Expressens artikel i måndags om Karin Eriksson och sambon Henrik Fransson har de fått massor av tips och stöd.

Sambon Henrik Fransson berättar att Karin just nu är för sjuk för att klara av att läsa hela artikeln. Foto: Anna-Karin Nilsson

Karin hälsar och tackar Expressens läsare. "Jag hoppas att det stora gensvaret för artikeln ska leda till att fler, inom framför allt vården och forskningsfinansiärer, får upp intresset och kunskapen om ME som en reell och allvarlig sjukdom." skriver hon.

"Får väldigt mycket stöd"

Sambon Henrik Fransson berättar att Karin just nu är för sjuk för att klara av att läsa hela artikeln.

– Det kommer ta minst en vecka i små omgångar varje dag.

Läsarna har skickat kärlek och goda råd. Paret har också fått mejl från läkare som vill hjälpa till.

– Det mesta är ju sådant vi redan provat eller känner till, men det är ändå fint att känna stödet, säger Henrik.

Camilla Gillberg, sekreterare i styrelsen för föreningen för ME-patienter, berättar att många av deras medlemmar är glada över att sjukdomen uppmärksammas.

– Jag ser i våra Facebook-grupper att Karin och Henrik får väldigt mycket stöd, hejarop och uppmuntran. Det är roligt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag