Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”De som inte har rätt att vistas i Sverige ska ut”

”Jag hoppas att de som jobbar i det offentliga har en förståelse för att vi måste upprätthålla en reglerad invandring”, säger Maria Malmer Stenergard.
Foto: OLLE SPORRONG

Premium: Alla som inte har rätt att vistas i Sverige ska utvisas. Det är migrationsminister Maria Malmer Stenergards tydliga målsättning.

Enligt regeringen handlar det om över 100 000 personer som vistas i Sverige illegalt, men genom inre utlänningskontroller och krav på offentliganställda att anmäla papperslösa ska den siffran ned rejält. 

– Det är en väldigt ambitiös målsättning, säger hon.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

”Erik”, 45, köpte sex – när hans barn sov i baksätet

Premium: Familjemännens dubbelliv • Polisen: ”Lever i en stor lögn”

”Det finns alla tillfällen att göra det i smyg”

Premium: Marie hjälper sexköpare att sluta

Nya supervapnet – ska slå ut robotar mot Sverige

Premium: Så långt in i landet kan ryska Iskanderrobotarna nå