Vreden bland världens fildelare riktas nu mot Sverige. Som hämnd för tillslaget mot nätverket The Pirate Bay planeras flera attacker mot svenska myndigheter.
Vreden bland världens fildelare riktas nu mot Sverige. Som hämnd för tillslaget mot nätverket The Pirate Bay planeras flera attacker mot svenska myndigheter.

De ska hämnas på Bodström

Publicerad
Uppdaterad
Razzian mot fildelningsnätverket The Pirate Bay sågs som en krigsförklaring.
Fildelare i hela världen riktar vreden mot justitieminister Thomas Bodström och svensk polis.
Expressen kan avslöja att flera attacker planeras mot svenska myndighetssidor på internet de närmaste dagarna.
Den stora razzian mot fildelningsnätverket The Pirate Bay skedde i onsdags på flera olika adresser i Stockholmsområdet. 130 datorservrar beslagtogs. Ett dygn senare sänktes den svenska polisens hemsida efter en överbelastningsattack. Expressen har talat med fildelare som i hemlighet förbereder fler attacker de närmaste dagarna. - Thomas Bodström har förklarat krig. Och det kriget kommer han inte att vinna, säger en fildelare. I olika diskussionsforum på internet uppmanas fildelare över hela världen att delta i de riktade attackerna mot svenska myndigheter.

"Bodström får ett helvete"

Expressen träffade i går en mer eller mindre professionell fildelare. - Om det var USA:s påtryckningar på den svenska regeringen som ledde fram till razzian i onsdags, då kommer Bodström att få ett helvete, säger han. The Pirate Bay startades för drygt tre år sedan av administratören Fredrik Neij och en vän till honom. I dag är deras fildelningsnätverk världens största. Fredrik Neij konstaterar att många människor runtom i världen är väldigt upprörda. - Det är inte uteslutet med fler attacker. Men jag vill poängtera att vi inte har något med det att göra. Redan i dag räknar Fredrik Neij med att The Pirate Bay återuppstått. Nu används nya servrar i Holland. Enligt Neij har nätverket cirka 1,5 miljoner unika besökare varje dag, av dem är 29 procent svenskar. Justitieminister Thomas Bodström förnekar att han haft något med stängningen av The Pirate Bay att göra. - Jag har aldrig någonsin agerat i ett enskilt fall och talat om hur polis och åklagare ska agera. Jag kommer aldrig heller att göra det, säger han till TT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag