Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De ska göra fritiden säkrare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Klas Ingesson, före detta landslagsspelare i fotboll, leder det nya programmet "Farlig fritid".
Foto: SVT

LINKÖPING. Fotbollslegenden Klas Ingesson möter jaktexperten Thomas Ekberg i det nya programmet "Farlig fritid". 

- Det kommer att handla om hur kan undvika olika sorters faror, säger Thomas Ekberg till Linkoping.expressen.se

Den 4 november har ”Farlig fritid” premiär i SVT. Det gamla fotbollsproffset och Ödeshögsbon Klas Ingesson kommer leda programmet tillsammans med yrkesjägaren Thomas Ekberg från Tjällmo. 

 - Vi kommer bland annat visa hur man använder en motorsåg säkert. Det kommer också att handla mycket om säkerhet kring jakt och vapenhantering, förklarar Thomas Ekberg. 

 De två östgötarna har tidigare arbetat ihop i jaktprogrammet ”Dianas stigar” i Kanal Lokal. Även i ”Farlig fritid” kommer det att bli mycket fokus på jakt. 

Letar försvunna

 - Det är sex-sju avsnitt av tio som kommer att handla om jakt och så blir det ett vargspecial. Varginslaget är rätt intressant men kommer att bjuda på en del otäcka scener.

 Vargreportaget spelades in under en jaktresa med Thomas Ekberg i Ryssland.

 - Ryssen är en mycket kunnig och erfaren vargjägare, de har jagat varg sedan hedenhös. Där finns mycket lärdomar att hämta.

 Förutom jakt blir det en del fokus på andra utomhusaktiviteter såsom motorsågning, wakeboard och skoteråkning. Men också hur man tar sig ur en lavin och letar efter försvunna personer. I varje avsnitt kommer Klas Ingesson att testa olika prylar som fyrhjulingar, gps och alkoholmätare.

 - Utan att säga för mycket, men testet av alkomätare var en upplevelse, förklarar Thomas Ekberg.

FAKTA

Farlig fritid


Sänds i SVT:s Kanal 1 med tio avsnitt på söndagskvällar under hösten. Första avsnittet sänds klockan 22.10 den 4 november. Programmet producerat av Utbildningsradion.

Kommer du att följa "Farlig fritid"?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.